Ο Θ. Μουριάδης για τα έργα Μεχμέτ Αλή – πάρκινγκ Ροδόπης – δρόμος νοσοκομείου

 Ο Θ. Μουριάδης για τα έργα Μεχμέτ Αλή – πάρκινγκ Ροδόπης – δρόμος νοσοκομείου

Κοντεύουν τρεις περίπου μήνες που παραμένει κλειστή η οδός Μεχμέτ Αλή στη συνοικία της Παναγίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου και για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ομαλή κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των κατοικιών τους. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης κατανοεί την ταλαιπωρία των περιοίκων, ωστόσο υπογραμμίζει πως το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να υλοποιηθεί αφού ο δρόμος είχε καταστραφεί.
Η τεχνική υπηρεσία θα μπορούσε ίσως να είχε «πασαλείψει» προεκλογικά την οδό Μεχμέτ Αλή προκειμένου το έργο να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της δημοτικής αρχής, αλλά το ζητούμενο ήταν η ορθή εκτέλεσή του. Η εκτέλεση του έργου ήταν επίσης επιβεβλημένη, προκειμένου να τοποθετηθεί δίκτυο όμβριων υδάτων κι άρα να απαλλαγεί ο δρόμος από την πλημμύρα σε κάθε βροχόπτωση. Λόγω της εκτέλεσης του έργου παράλληλα υπογειοποιείται και το δίκτυο της ΔΕΗ. Μάλιστα, προσωρινή επιβάρυνση των συνθηκών προέκυψε στην πάροδο της οδού Ανθεμίου, όπου ανέκυψε ανάγκη να επεκταθούν οι σκαπτικές εργασίες προς εξυπηρέτηση της ΔΕΗ. Με δεδομένο ότι άρχισαν να τοποθετούνται οι κυβόλιθοι στο δρόμο, ο κ. Μουράδης εκτιμά ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα το έργο θα αποπερατωθεί και η οδός Μεχμέτ Αλή θα δοθεί στην κυκλοφορία.
Αναφορικά με τα παράπονα των πολιτών ότι δε συντελέσθηκε κάποια σημαντική αλλαγή στο πάρκινγκ της Ροδόπης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών εξηγεί ότι το μόνο που προς το παρόν έχει γίνει είναι η υποδομή. Οι εργασίες στο σημείο θα επανέρθουν τότε όμως δε θα είναι απαραίτητη η ολική εκκένωση του πάρκινγκ από τα οχήματα. Διαδοχικά μόνο θα παραμένει ελεύθερο το τμήμα του χώρου όπου θα στρώνονται οι ειδικοί κυβόλιθοι.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως της δημοτικής αρχής είναι το έργο στο δρόμο προς το νοσοκομείο. Η καθυστέρηση είναι τεράστια και όπως παραδέχεται ο κ. Μουριάδης η διοίκηση δυστυχώς έχει εκτεθεί στους καβαλιώτες. «Το δυστύχημα σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι να προκύψει συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν λόγο», παρατήρησε ο αντιδήμαρχος αφήνοντας αιχμή για τον εργολάβο. Συμπληρώνοντας, ο Θόδωρος Μουριάδης τόνισε: «Εάν ο εργολάβος δουλέψει χωρίς να μας δουλεύει το αργότερο σε τέσσερις – πέντε μήνες το έργο θα ολοκληρωθεί». Πάντως ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε δύσπιστος έναντι του συγκεκριμένου ενδεχόμενου, ύστερα από όσα έχουν προηγηθεί. Αν και η διοίκηση θα επιθυμούσε να είχε αποπερατωθεί το έργο, προβλέπεται ότι αυτό θα είναι ένα «κληροδότημα» για τη νέα δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκα.

=

 

Διαβάστε επίσης