• 19 Μαΐου 2024,

Ο Θ. Παπαδόπουλος για τον ΤΑΡ: «Πρώτα να τακτοποιηθεί η όδευση και ύστερα όλα τα άλλα»

 Ο Θ. Παπαδόπουλος για τον ΤΑΡ: «Πρώτα να τακτοποιηθεί η όδευση και ύστερα όλα τα άλλα»

Αγρότες της περιοχής των Φιλίππων αλλά κι οι εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας αποχώρησαν την Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι από την εκδήλωση στις Κρηνίδες με θέμα τον αγωγό ΤΑΡ. Αιτία για την αποχώρηση στάθηκε το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο στις αποζημιώσεις και όχι στην εκκρεμή αλλαγή της όδευσης. Οι αγρότες κατήγγειλαν, χωρίς όμως να λάβουν απάντηση, ότι εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας τηλεφωνεί και προειδοποιεί πως ο αγωγός θα περάσει από τα χωράφια της περιοχής είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.

Τη συζήτηση παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Θόδωρος Παπαδόπουλος και με την ιδιότητα του ανησυχούντα πολίτη. Ο κ. Παπαδόπουλος θύμισε ότι μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη και μετά τη σχετική επιστολή των τοπικών βουλευτών, καμία εξέλιξη δεν ακολούθησε κι άρα το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Άρα, για ποιες αποζημιώσεις να συζητήσουν οι αγρότες όταν η οριστική χάραξη ακόμη δεν έχει αποφασιστεί; «Κάποιοι είτε προτρέχουν, είτε ενεργούν γιατί γνωρίζουν κάτι περισσότερο που εμείς αγνοούμε. Το θέμα ακόμη δεν έχει κλείσει, σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργικών στελεχών», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στην αγανακτισμένη αποχώρηση των αγροτών, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ τους απέδωσε δίκιο αφού επί μακρό επέδειξαν ιώβεια υπομονή, διαλλακτική και πολιτισμένη συμπεριφορά σε κάθε προσπάθεια συζήτησης. Επομένως, δικαιολογημένη ήταν και η αγανάκτηση που ξεχείλισε. Ο κ. Λαφαζάνης είχε δώσει την εντύπωση ότι αφενός το θέμα θα εξετάζονταν από την αρχή κι αφετέρου ότι η προσωπική του άποψη συνέκλινε με εκείνη των αγροτών. Εκ των πραγμάτων όμως αποδεικνύεται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Παραξενεμένος είναι ο Θόδωρος Παπαδόπουλος από το γεγονός ότι πριν οριστικοποιηθεί η χάραξη του αγωγού ΤΑΡ η κυβέρνηση εξετάζει την όδευση περισσότερων αγωγών κι έτσι τόνισε: «Μάλλον τα Τενάγη θα μετατραπούν σε λεωφόρο αγωγών κι εμείς απλά θα παρακολουθούμε από ψηλά».

Στα κατά τα άλλα εντυπωσιακά έντυπα που διένειμε την Πέμπτη η κατασκευάστρια εταιρεία περιγράφονταν η αρχική όδευση του αγωγού, η οποία ως γνωστό έχει απορριφθεί από τους αγρότες της περιοχής και τους τοπικούς παράγοντες.

 

Διαβάστε επίσης