Ο Κωστής Σιμιτσής περί υποψηφιότητας 2019 και αναθέσεων στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

 Ο Κωστής Σιμιτσής περί υποψηφιότητας 2019 και αναθέσεων στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Με μέλη και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής Κωστής Σιμιτσής, κάνοντας αναφορά και στη δημαρχιακή υποψηφιότητα του 2019. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα οποία μας επιβεβαίωσε και προσωπικά από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, το ζήτημα της υποψηφιότητας παραμένει ανοικτό και η παράταξη θα αποφασίσει για το πρόσωπο του επικεφαλής. Ειδικότερα, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας μας εξήγησε: «Θα διατηρήσω την παράταξη από τη θέση που μου επιφύλαξε ο καβαλιώτικος λαός, εκείνη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας τα λάθη της διοίκησης και βοηθώντας την εποικοδομητικά επ’ ωφελεία της Καβάλας, με την 8ετη διοικητική εμπειρία. Τα Χριστούγεννα του 2018 η παράταξη θα αποφασίσει για το μέλλον της. Δεν είμαι τρελαμένος με την εξουσία, ούτε είμαι επαγγελματίας δήμαρχος ή πολιτικός. Έχω μάθει να δουλεύω σκληρά από τα μικρά μου χρόνια παρά το γεγονός ότι η οικογένειά μου ήταν εύπορη και σημαντική για την πόλη. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα έχω κάνει καλά τη δουλειά μου ως δήμαρχος, κάνω από κοινού με τα υπόλοιπα στελέχη πολύ καλά τη δουλειά μου ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί ποικιλότροπα από τον καβαλιώτικο λαό ώστε να ψηφίσει ξανά τη δική μας παράταξη το 2019. Είτε θα έχει εμένα ως επικεφαλής, είτε με κάποιο άλλο στέλεχος από τα πολλά αξιόλογα της παράταξης».
Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία της επικοινωνίας, ζητήσαμε από τον πρώην δήμαρχο να σχολιάσει τις πρόσφατες καταγγελίες της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» και του μέλους της Γιάννη Μούτλια, σχετικά με απευθείας αναθέσεις και σπατάλες στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Ο Κωστής Σιμιτσής επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνες που παραδοσιακά γίνονταν προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε επίπεδο εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στη δημοτική επιχείρηση. Αυτά πάντοτε όλοι τα δεχόμασταν και τα υπερασπιζόμασταν. Μάλιστα κάποτε, είχα δεχθεί και προσωπικές αιχμές από δημοσιογράφους διότι επιμέναμε να προσλαμβάνουμε τα ίδια πρόσωπα, λόγω εμπειρίας κι εξειδικευμένων γνώσεων.
Στη διάρκεια του ενός έτους που πέρασε, μέσω του Θόδωρου Μουριάδη που εκπροσωπεί την παράταξή μας στο ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, παρατηρήσαμε ότι έγιναν διάφορες απευθείας αναθέσεις που ίσως να μη δικαιολογούνται. Έτσι, ο κ. Μουριάδης υπέβαλε έγγραφο αίτημα στη διοίκηση ζητώντας να του δώσουν τη λίστα με τις απευθείας αναθέσεις. Κάτι ανάλογο έπραξα κι εγώ προς τη διοίκηση του δήμου για την τεχνική υπηρεσία και τη διεύθυνση προγραμματισμού. Το δικό μου αίτημα είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου κι ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση. Ενώ το αίτημα του κ. Μουριάδη είχε κατατεθεί πριν από το Δεκαπενταύγουστο, χωρίς επίσης να έχει λάβει απάντηση. Αυτό εμένα κάτι μου λέει.
Προσωπικά πάντως εκτιμώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ένας θεσμός όπως το Kavala Night City Run γι’ αυτό και τον υπερψηφίσαμε, αφού μπορεί να προσδώσει μια εξωστρεφή προοπτική στην πόλη. Εξάλλου, ανέκαθεν τασσόμασταν υπέρ των εξωστρεφών εκδηλώσεων. Για τη συναυλία Μπιθικώτση ωστόσο διαφωνήσαμε, διότι η κοινωφελής επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να οργανώνει επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνθηκε σε περιορισμένο κοινό 350 ατόμων, όσων δηλαδή χωράει η αίθουσα του ΟΣΚΑΡ, χωρίς να προσθέσει λάμψη στον εορτασμό της επετείου ή στην κοινωφελή δράση της δημοτικής επιχείρησης.
Η επιλογή επομένως ήταν μια σπατάλη, όπως σπατάλη ήταν το ποσό των 65.000 για τις περσινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το οποίο ποσό φέτος αυξάνεται στις 80.000 ευρώ. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός της δικής μας διοικήσεως περιοριζόταν σε 24.000 και περιελάμβανε ακόμη και αγορά ειδών στολισμού. Η διαφορά δηλαδή είναι τεράστια και σε μία εποχή όπου οι κοινωνικές ανάγκες παραμένουν μεγάλες διότι το οικονομικό κλίμα ακόμη δε βελτιώθηκε».

Διαβάστε επίσης