• 19 Μαΐου 2024,

Ο Κ. Μορφίδης διαψεύδει φήμες – Οι αποσπασμένοι στο νοσοκομείο δεν επιστρέφουν στα ΚΥ

 Ο Κ. Μορφίδης διαψεύδει φήμες – Οι αποσπασμένοι στο νοσοκομείο δεν επιστρέφουν στα ΚΥ

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» Κώστας Μορφίδης συναντήθηκε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη με το νέο διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατή Πλωμαρίτη. Ύστερα από τη συζήτηση που διεξήχθη, ο κ. Μορφίδης κατέρριψε τη φήμη ότι οι γιατροί και νοσηλευτές που είχαν αποσπαστεί από τα κέντρα υγείας στο νοσοκομείο Καβάλας θα επιστρέψουν στους προηγούμενους τόπους εργασίας τους. Η ανησυχητική είδηση δημοσιοποιήθηκε από την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη, στην οποία ο Κώστας Μορφίδης σύστησε να διαβάζει προσεκτικότερα τα έγγραφα και να μη λειτουργεί βάσει φημών. Επίσης, αποφάνθηκε ότι η στρεβλή είδηση μάλλον εκπορεύθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου όπου και απευθύνθηκε το έγγραφο του νέου διοικητή.

Μεταφέροντας την πρόθεση του κ. Πλωμαρίτη, ο Κώστας Μορφίδης διευκρίνισε ότι οι αποσπασμένοι γιατροί και νοσηλευτές των κέντρων υγείας δουλεύουν στο νοσοκομείο όχι σύμφωνα με κάποιο επίσημο έγγραφο, αλλά κυρίως μέσω προφορικών εντολών. Αυτή την εκκρεμότητα θέλησε να τακτοποιήσει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ προκειμένου οι αποσπάσεις να είναι απόλυτα σύννομες και να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Έτσι, θα πρέπει να κατατεθούν τα σχετικά αιτήματα αποσπάσεων που θα υπογραφούν από τον κ. Πλωμαρίτη ώστε να καλυφθούν υπηρεσιακά οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως να σημειωθεί η οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού.

Ο Κώστας Μορφίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι καμία κλινική του νοσοκομείου Καβάλας δεν πρόκειται να κλείσει ούτε επίκειται μείωση των μονάδων, σε επίπεδο περιφέρειας ΑΜΘ. Αντιθέτως, θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για τη διατήρηση λειτουργίας των κλινικών. Ομοίως, θα καταβληθούν προσπάθειες για την εξόφληση των ιατρικών εφημεριών και  των υπερωριών του προσωπικού. Ορισμένες θα καλυφθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός και δεν αποκλείεται η εξόφληση να επιτευχθεί τον επόμενο μήνα.

Ο Κώστας Μορφίδης σημείωσε ότι η κύρια προσπάθεια στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε δεύτερο χρόνο στην υλοποίηση των επιβεβλημένων αλλαγών ώστε το ΕΣΥ να σταθεί στο πλευρό των πολιτών όποτε παραστεί ανάγκη. Η εκκρεμότητα του παρελθόντος για την πρόσληψη 950 γιατρών προχωρά ώστε να καλυφθούν τα κενά των οργανικών θέσεων, εκεί όπου καταγράφονται τεράστια προβλήματα λειτουργίας όπως η καρδιολογική κλινική της Ξάνθης. Για την κάλυψη επιπλέον 1.500 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού έχει δρομολογηθεί η διαδικασία. Παρέμβαση στο υπουργείο ανακοίνωσε ο κ. Μορφίδης σχετικά με τακτοποίηση των προϋποθέσεων προκειμένου να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας και να τεθούν σε λειτουργία τα νέα ασθενοφόρα, τα οποία για δεύτερο μήνα παραμένουν φυλασσόμενα στη Νέα Πέραμο.

Διαβάστε επίσης