Ο μακροβιότερος πρόεδρος της Νέας Καρβάλης

 Ο μακροβιότερος πρόεδρος της Νέας Καρβάλης

Πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα στο Νοσοκομείο Καβάλας, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος Νέας Καρβάλης και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Μιχάλης Ιωσηφίδης.

Στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Ιωσηφίδης βρίσκονταν λίγες ημέρες με προβλήματα νεφρικής ανεπάρκειας. Η καρδιά του δεν άντεξε και την ώρα της αιμοκάθαρσης έπαθε έμφραγμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το θλιβερό νέο διαδόθηκε γρήγορα στην πόλη της Καβάλας, έγινε βασικό θέμα συζήτησης στη Νέα Καρβάλη. Η κηδεία του Μιχάλη Ιωσηφίδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στην Καρβάλη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι όπου παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος.

Άλλωστε ο Μιχάλης Ιωσηφίδης ήταν ένας άνθρωπος με πολλούς φίλους, φίλους από όλες τις περιοχές του νομού Καβάλας και από όλα τα κόμματα.

Ο ίδιος εμπιστεύονταν τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος στην Κοινότητα της Νέας Καρβάλης που ήταν επικεφαλής του χωριού 16 ολόκληρα χρόνια.

Από το 1990 μέχρι το 1998 ως πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Καρβάλης, από το 1998 μέχρι το 2006 πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Είχε εμπιστευθεί τον τότε δήμαρχος Στάθη Εριφυλλίδη.

Στις εκλογές τα ποσοστά κάθε φορά ήταν και μεγαλύτερα. Τον εμπιστεύονταν και τον ψήφιζαν όλοι, άσχετα αν ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, ηλεκτρολόγος, αλλα βασικά υπεύθυνος λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων μαζί με τα αδέλφια του.

Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Καρβάλης, ακόμη και επίτροπος στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου.

Όλη η ζωή του ήταν συνδεδεμένη με τη Νέα Καρβάλη. Αυτό το αναγνώριζαν οι πάντες. Η εμπειρία του βοήθησε πολλές φορές να ξεπεραστούν ζητήματα που είχαν να κάνουν με θέματα της επικαιρότητας.

Για τον Μιχάλη Ιωσηφίδη, γνωστό και ως Μήλιο έγραψαν στο Facebook ο Κώστας Κουνάκος και ο Θόδωρος Καλλιοντζής τα ακόλουθα: Κώστας Κουνάκος: Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το αποχαιρετισμό του Μίλιου μας, για το μεγάλο ταξίδι. Τον αγαπητό και συμπαθέστατο Πρόεδρο μας. Η Καρβάλη μας και Καβάλα μας αποχαιρετά αύριο το παλικάρι της, που της έδωσε χαρές και δημιουργίες ….Χαρές και επιτυχίες με την συμμετοχή του στην μεγάλη εκείνη ομάδα του Ναζιανζού, αλλά και η με την παρουσία και αγωνιστικότητά του πάνω από μια τριακονταετία στα κοινά το τόπου μας. Ήταν ένας γνήσιος αυτοδιοικητικός με μεγάλη προσφορά στη Νέα Καρβάλη . Αγαπούσε υπερβολικά την Καρβάλη και τους ανθρώπους της, έτρεξε και δημιούργησε, πάλεψε για μια καλύτερη Καρβάλη και το κατάφερε. Θα μας λείψει . Πάει εκεί πάνω, να συναντήσει το Βασιλάκη, το Στέλιο, τον Μουτσάτσο και άλλους πολλούς χωριανούς μας. Θερμά και ειλικρινά συλλυπητήρια στην Μαίρη , στα παιδιά του αλλά και στους οικείους του. Καλό σου Ταξίδι Μιχάλη , καλό ταξίδι Πρόεδρε μας.

Θόδωρος Καλλιοντζής: Συνεπής αγωνιστής για τον τόπο του. Επιτυχημένη η πολύχρονη παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καθαρός και πιστός στις σχέσεις του .Σε όλες τις δράσεις και για όλες τις ανάγκες του χωριού του ήταν μπροστάρης..Αυτός ήταν ο Μήλιος . Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

 

Διαβάστε επίσης