• 19 Μαΐου 2024,

Ο Νέστος πρωταθλητής της ΕΠΣΚ- Με γκολ του Μαχαιρούδη, 1-0 τον Αετό Ορφανού

 Ο Νέστος πρωταθλητής της ΕΠΣΚ- Με γκολ του Μαχαιρούδη, 1-0 τον Αετό Ορφανού

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

 

Πολλοί πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου, στο Κοκκινόχωμα, με τη διάθεση να δουν ένα μεγάλο σκορ, υπέρ του Νέστου. Τελικά είδαν ένα ντέρμπι και μια δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη για τη ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη.  Ο Νέστος είναι πανάξιος πρωταθλητής της τοπικής Σουπερ Λιγκ. Παράλληλα ο Αετός ήταν ένας άξιος φιναλίστ.

Ο Αντώνης Μαχαιρούδης από μοιραίος στο 49` όπου έχασε πέναλτι, έγινε… ωραίος στο 72` όπου πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Ο Νέστος παρουσιάστηκε σε μεγάλο βαθμό αγχωμένος , απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με προσηλωμένη αμυντική τακτική, κλείνοντας τους χώρους.

Αυτή η τακτική δυσκόλεψε το Νέστο, που κάπου εγκλωβίστηκε, έχοντας μάλιστα αρκετά ατού σε μέτρια μέρα.  Ο Καραμπετάκης ξεκίνησε με 3 αμυντικούς ενώ ο Τίτης ήθελε να μην υπάρχουν κενά στην άμυνα του.

Οι κλασσικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν λίγες. Η εστία του Καραβελίδη δεν απειλήθηκε παρά μόνο σε μια φάση. Ο Νέστος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Ο Κούτεφ που κρατούσε αδικαιολόγητα πολλές φορές τη μπάλα, έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια στο γκολ του Νέστου.

Ο Γκατζολάρι ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα της Χρυσούπολης, ο Γεωργαντέλης σ` ένα γήπεδο που ο ξέρει καλά, ήταν ο καλύτερος του Αετού, που είχε 2-3  ελλείψεις.

Πολύς κόσμος στο Κοκκινόχωμα, με άριστη διαιτησία από τον Αμπάρκιολη, σε ματς πάντως που δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Το φιλμ του αγώνα

30` Σέντρα Ελέζη, ο Παπαντωνίου δε βρίσκει γεμάτα τη μπάλα, από τα 3 μέτρα.

35` Τετ α τετ ο Κούτεφ, πλασάρει, αλλά ο έμπειρος Τοπαλίδης, γλυτώνει την εστία του.

36` Κόρνερ Μπουλγούρα, κεφαλιά από κοντά του Στέρεφ, η μπάλα άουτ.

45` Σουτ του Μαχαιρούδη, εξουδετερώνει ο Τοπαλίδης.

49` Ο Ελέζη ανατρέπει τον Στέρεφ, μέσα στην περιοχή και σωστά καταλογίζεται το πέναλτι. Εκτελεί ο Μαχαιρούδης αλλά η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

72` Ο Στέρεφ με ατομική προσπάθεια μπαίνει στην περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης με κοντινό πλασέ ο Μαχαιρούδης, πραγματοποιεί το 1-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Νέστος: Καραβελίδης, Στέρεφ, Μπουλγούρας, Μανούκος, Παυλακάκης, Παπαδάτος, Χασάνογλου 79` Δεσύλλας, Γκατζολάρι, Μαχαιρούδης 89` Σακόπουλος, Κούτεφ, Τσέκος 54` Σγκούρι.

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Γεωργαντέλης, Μπαμπατζάνης, Φοριάρης, Σπυρίδης, Μιχαλής 9` λ.τ Γ. Τσαπέγια 73` Ρήντα, Αθανασάκης, Ελέζη, Φ. Τσαπέγια, Μαντέσος 78` Γούναρης.

Διαβάστε επίσης