• 23 Μαΐου 2024,

Ο Νίκος Κιοσές ξεκαθαρίζει δε μπορούμε να χειραγωγήσουμε όσους μας ψήφισαν

 Ο Νίκος Κιοσές ξεκαθαρίζει δε μπορούμε να χειραγωγήσουμε όσους μας ψήφισαν

Αν και είχε επιχειρηθεί ωστόσο δεν είχε καρποφορήσει μια πρώιμη προσπάθεια σύγκλισης των δύο ανεξάρτητων υποψηφίων δημάρχων της Καβάλας, του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών «Ο τόπος της ζωής μας» τερμάτισε τρίτος με ποσοστό 14,78% και η «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση κατατάχθηκε τέταρτη με ποσοστό 13,79%.

Ερωτώμενος σχετικά, ο Νίκος Κιοσές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου διευκρίνισε ότι, συμφωνία των δύο επικεφαλών για μια κοινή εκλογική συνεργασία δεν επετεύχθη λόγω προσωπικών φιλοδοξιών. Αναλύοντας τα ποσοστά που έλαβαν οι δύο παρατάξεις, ο κ. Κιοσές αποφάνθηκε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας επιβράβευσε τις ανεξάρτητες πρωτοβουλίες. Το γεγονός ότι κανένας από τους δύο επικεφαλείς δεν εξασφάλισε την παρουσία του στον επαναληπτικό γύρο, είναι κατά την άποψη του κ. Κιοσέ μια ευθύνη που δε βαρύνει μόνο τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Παππά αλλά βαρύνει και τους λοιπούς υποψηφίους συμβούλους, αφού δεν εξασφαλίστηκε μια κοινή κίνηση μέσω της οποίας θα εκφραζόταν οι προσδοκίες των πολιτών. Εάν δηλαδή είχε δημιουργηθεί ένα κοινό ανεξάρτητο σχήμα ίσως αυτό να εξασφάλιζε την παρουσία του στο δεύτερο γύρο.

«Ο τόπος της ζωής μας» ως δημοτική παράταξη, έδωσε σύμφωνα με το Νίκο Κιοσέ ένα μετρημένο, σοβαρό, ηθικό, έντιμο προεκλογικό αγώνα. Εμφανίστηκε λοιπόν σίγουρος ότι ο σπόρος θα καρπίσει. Δεν αμφισβήτησε ωστόσο πως ο συνδυασμός υπέστην ήττα βάσει των αρχικών φιλοδοξιών, όπως αυτές είχαν τεθεί. Το σημείο στο οποίο διαψεύστηκαν οι προβλέψεις του κ. Κιοσέ ήταν τα ποσοστά της Δήμητρας Τσανάκα και του Κωστή Σιμιτσή, τα οποία δεν περίμενε ότι θα αποδεικνύονταν τόσο υψηλά.

Αναφορικά με τη ψήφο της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Κιοσές σημείωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιεσδήποτε ανακοινώσεις. Ο ίδιος προσωπικά διατηρεί διαμορφωμένη άποψη, την οποία σκοπεύει να αναλύσει κατά τον εσωτερικό διάλογο της παράταξης. Οι ελεύθεροι πολίτες που τίμησαν την παράταξη με τη ψήφο τους δεν είναι δυνατό να χειραγωγηθούν και να δεχθούν κατευθύνσεις αναφορικά με την προτίμηση της επόμενης Κυριακής.

 

=

 

Διαβάστε επίσης