Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την ήττα της Ν.Δ.

 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την ήττα της Ν.Δ.

Την προσεχή Πέμπτη μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου συνεδριάζει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. όπως προέκυψε από τις εκλογές αυτές. Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα γίνει μέσα σε ένα κλίμα σεναρίων που αναφέρονται στην αλλαγή προέδρου του κόμματος, σενάρια που κυρίως συναντά κανείς στα δημοσιεύματα εφημερίδων που πρόσκεινται στην ίδια παράταξη.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έστειλε χθες κείμενο στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το οποίο φυσικά και δημοσιεύθηκε σχετικά με το τι έφταιξε και η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι ένας από τους βουλευτές που θα επιδιώξουν να μιλήσουν την Πέμπτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Γράφει στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι είχε κάνει εισηγήσεις για μία πιο κοινωνική πολιτική αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά οι προτάσεις του δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτόπουλος δίνει προτεραιότητα στις εναλλακτικές επιλογές που  υπάρχουν για ένα νέο πρόεδρο της Ν.Δ. κι όχι στην ανάγκη ο πρόεδρος ν΄ αλλάξει ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι άλλοι ενδιαφερόμενοι, που έχουνε τις προϋποθέσεις.

Το κείμενο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» και έχει την υπογραφή του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι το ακόλουθο:

«Είναι απαραίτητο να γίνει μια ανοικτή και νηφάλια συζήτηση για να αναλύσουμε τα αίτια της ήττας μας.

Πρέπει να εκτιμήσουμε και να εντοπίσουμε,  χωρίς φόβο και πάθος, τα λάθη στρατηγικής και τακτικής που αποξένωσαν τη Νέα Δημοκρατία από κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του εκλογικού σώματος, που την στήριζαν στο παρελθόν, καθώς και πολιτικές που την απομάκρυναν από βασικά στοιχεία της ιδεολογικής της ταυτότητας.

Σε προσωπικό επίπεδο, σκοπεύω να τονίσω ότι  ήμουν υπέρμαχος της διακριτής κοινωνικής στροφής μετά τις Ευρωεκλογές. Θεωρώ λάθος το γεγονός ότι αυτή η στροφή δεν έγινε στον επιθυμητό βαθμό. Ήδη από τις αρχές του 2013, είχα εισηγηθεί στην ηγεσία, την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου κοινωνικής προστασίας ώστε να αμβλυνθούν οι δυσμενέστατες κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας. Δυστυχώς οι επανειλημμένες εισηγήσεις μου δεν εισακούστηκαν. Εκτιμώ ότι αυτό στοίχησε και δεν εννοώ σε μένα προσωπικά.

Τα υπόλοιπα στην τοποθέτησή μου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης».

 

Διαβάστε επίσης