Ο Ν. Κλειτσιώτης ξεκαθαρίζει: Πρώτα η ενημέρωση και μετά η άποψη για το LNG

 Ο Ν. Κλειτσιώτης ξεκαθαρίζει: Πρώτα η ενημέρωση και μετά η άποψη για το LNG

Καθένας εκ των τεσσάρων βουλευτών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας με το δικό του τρόπο, δήλωσε πλημμελώς ενημερωμένος για την εγκατάσταση σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην περιοχή μας. Αν και αυτό για αρκετούς φαίνεται παράξενο, ωστόσο το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης ξεκαθάρισε ότι πράγματι δε διαθέτει επαρκή ενημέρωση για το ζήτημα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το θέμα ακόμη δεν βγήκε στην επιφάνεια με την έμφαση που πρέπει.
Οι βουλευτές θα μελετήσουν τους όρους εγκατάστασης του σταθμού και θα αφουγκραστούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας, πριν διαμορφώσουν τη θέση τους. Συζητώντας με τον κόσμο, μέχρι στιγμής ο Ντίνος Κλειτσιώτης έχει διαπιστώσει πως οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν δηλαδή άτομα που ενδιαφέρονται για τις θέσεις εργασίας έστω κι αν αυτές είναι περιορισμένες αριθμητικά, με δεδομένη την τεράστια ανεργία που επικρατεί. Τα στοιχεία που θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά είναι ο σχεδιασμός της εταιρείας και οι περιβαλλοντικοί όροι.
Για λόγους που δεν έγιναν ακόμη αντιληπτοί φαίνεται πως η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει το μοντέλο fast track στη συγκεκριμένη επένδυση, ώστε αυτή να οριστικοποιηθεί εντός του έτους. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης θέλησε να καθησυχάσει τους καβαλιώτες μιλώντας για ορισμένα απλά ακούσματα και όχι για δεδομένα. Βεβαίως, είναι γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς που έχουν ασχοληθεί μέχρι στιγμής με το θέμα έχουν εκφράσει την αρνητική τους στάση. Ο βουλευτής ωστόσο προτείνει να ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά τόσο για το τοπικό όσο και για το εθνικό συμφέρον, έστω κι αν προσωπικά πιστεύει πως τα κατά υπερτερούν.
Κατά τον κ. Κλειτσιώτη, προτεινόμενες επενδύσεις όπως η τοποθέτηση του αγωγού ΤΑΡ, θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες πριν διαμορφωθεί η τελική θετική ή αρνητική θέση. Η κάθετη αρχική άρνηση έναντι όλως δεν είναι η καλύτερη δυνατή αντίδραση. Ο βουλευτής δηλώνει θιασώτης του διαλόγου αφού μόνο έτσι βρίσκεται συνήθως η χρυσή τομή. Εξάλλου, η περιοχή μας έχει υποστεί τις συνέπειες αρκετών λαθών του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης