Ο ΟΛΚ δεν έχει χρέη

 Ο ΟΛΚ δεν έχει χρέη

Ο πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Κώστας Τάτσης επισκέφθηκε χθες τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο Αδάμ Κοσμίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Μηνάς Τάτσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ.

Άλλες ειδήσεις από πλευράς του Οργανισμού δεν υπάρχουν, αφού όπως φαίνεται το υπουργείο θ΄ αργήσει ν΄αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Αδάμ Κοσμίδη.

Υπολογίζεται πλέον ότι η χρονιά θα τελειώσει με αυτή την εκκρεμότητα, δηλαδή με τον κ. Κοσμίδη να εκτελεί προσωρινά χρέη προέδρου, τον κ. Χ»Αναστασίου να συγκαλεί σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του μήνα και τον Μηνά Τάτση να εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντα συμβούλου.

Το υπουργείο φαίνεται ότι δε θα εξετάσει ειδικά την περίπτωση της Καβάλας, αλλά θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες περί των διοικήσεων όταν θα είναι έτοιμο να ασχοληθεί με όλους τους Οργανισμούς των περιφερειακών λιμένων της χώρας.

Αυτό μπορεί και να μην αργήσει στα πλαίσια των συγχωνεύσεων και συνενώσεων που ήδη εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός.

Χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Μ. Τάτσης είπε στην εφημερίδα μας, ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΛΚ δεν έχει ούτε χρέη, ούτε οφείλει χρήματα σε τράπεζες από δανεισμό. Επιβεβαίωσε έτσι ότι ο ΟΛΚ δε βρίσκονταν στον κατάλογο που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην δημοσιότητα ο υπουργός οικονομικών, ακριβώς επειδή δεν χρωστάει χρήματα σε κανέναν. Πρόκειται για τον κατάλογο με τους φορείς του δημοσίου και τα χρέη τους. Ενώ σ΄ αυτόν περιλαμβάνονταν όλα σχεδόν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, απουσίασε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, για το λόγο που προαναφέραμε.

Στο μεταξύ στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, υπήρξε νέα αναφορά σε ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για το λιμάνι της Καβάλας και συγκεκριμένα για το νέο λιμάνι. Η εφημερίδα δημοσίευσε κείμενο με τις επενδυτικές προτάσεις που έχουνε προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Σ΄ αυτές τις πρώτες συμφωνίες που θα συζητηθούν για να οριστικοποιηθούν η ίδια εφημερίδα περιλαμβάνει και το νέο λιμάνι της Καβάλας. Γαλλικά, Καναδικά και Ισραηλινά φάουντς γράφει καλοβλέπουν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα παρουσιάζει σοβαρές προοπτικές, λόγω της εγγύτητας με υφιστάμενους και υπό κατασκευή αγωγούς φυσικού αερίου.

 

Διαβάστε επίσης