• 16 Μαΐου 2024,

Ο Πρέσβης των Φιλιππίνων σήμερα στο Δημαρχείο

 Ο Πρέσβης των Φιλιππίνων σήμερα στο Δημαρχείο

Τον πρέσβη των Φιλιππίνων στην  Ελλάδα κ. Μεϊνάρδο Μοντεαλέγκρε  δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Ο πρέσβης, που συνοδεύονταν από τον επίτιμο πρόξενο των Φιλιππίνων στη Θεσσαλονίκη Νικόλαο Μαργαρόλπουλο επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη της Καβάλας και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί σε μια πόλη μ’ ένα σημαντικό λιμάνι που αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών και εμπορευμάτων.

Η δήμαρχος καλωσορίζοντας τον πρέσβη των Φιλιππίνων τόνισε πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Φιλιππίνων είναι εξαιρετικές. «Το γεγονός αυτό», σημείωσε η κ. Τσανάκα, «αντανακλάται και στη συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, όπου υπάρχει παράδοση υποστήριξης αμοιβαίων υποψηφιοτήτων. Είναι επίσης γνωστό ότι και οι δυο χώρες με κάθε ευκαιρία έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω προώθηση του συνόλου των διμερών συνεργασιών με μεγαλύτερη έμφαση στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της ενέργειας και των κατασκευών».

«Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει», συνέχισε η δήμαρχος, «ότι  ένας μεγάλος αριθμός Φιλιππινέζων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα προσφέροντας μάλιστα αποδοτικό έργο κάτω από ήπιες κοινωνικές συνθήκες. Παράλληλα, Φιλιππινέζοι ναυτικοί επανδρώνουν παραδοσιακά σκάφη της ελληνικής πλοιοκτησίας. Στο πλαίσιο που καταβάλει ο Δήμος Καβάλας αλλά και το σύνολο των τοπικών φορέων για προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές,  και για στενότερη τουριστική συνεργασία μαζί τους, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. πρέσβη τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πολιτισμός».

Από την μεριά του ο Φιλιππινέζος διπλωμάτης υπογράμμισε τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα θα εξετάσει με τη δήμαρχο τις δυνατότητες που υπάρχουν για αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και για ενίσχυση των υφιστάμενων εμπορικών συνεργασιών.

 

 

Διαβάστε επίσης