• 18 Μαΐου 2024,

Ο προσωρινός πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα

 Ο προσωρινός πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα

Από τις 19 Ιανουαρίου νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ είναι ο Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος είναι δεύτερη φορά σ΄ αυτή τη θέση, καθώς ήταν πρόεδρος και το 2007. Φωτογραφία από επίσκεψή του στην Καβάλα εκείνη την εποχή δημοσιεύουμε σήμερα, προκειμένου να προβάλουμε την καινούρια επίσκεψη μόλις την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Ο Ν. Παπαευσταθίου ορίστηκε πρόεδρος του ΕΚΑΒ τον Ιανουάριο, έναν περίπου μήνα μετά την παραίτηση του προέδρου Παπαγιαννίδη, ο οποίος ήθελε και ήταν υποψήφιος βουλευτής στις 25 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά ο Ν. Παπαευσταθίου είναι προσωρινός πρόεδρος του ΕΚΑΒ καθώς θ΄ αντικατασταθεί με απόφαση που αναμένεται από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Παρόλα αυτά περιοδεύει στην βόρεια Ελλάδα, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Παρασκευή ήρθε μόνο στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

Τον περίμενε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων το προσωπικό της βάρδιας και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας, που γι΄ αυτό το λόγο βρέθηκε στην πόλη μας από την Κομοτηνή.

Άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Καβάλας, την έλλειψη σε προσωπικό και σε οχήματα. Σχολίασε λέγοντας ότι τα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα είναι ίδια. Υπενθύμισε ότι από τις 4 Φεβρουαρίου τρέχει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη έως 200 ατόμων στο ΕΚΑΒ με προτεραιότητα να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Υπάρχουν πάντως κάποιες πιθανότητες όταν ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί να ενισχυθούν και ΕΚΑΒ της επαρχίας.

Ο κ. Παπαευσταθίου είπε στους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας, ότι τώρα στην αρχή της νέας χρονιάς, θα εξασφαλίζονται πιο εύκολα χρήματα για τις επισκευές βλαβών σε ασθενοφόρα.

Απέδωσε τα προβλήματα που υπήρχαν για το ίδιο θέμα το δεύτερο εξάμηνο του 2014, στο ότι το ΕΚΑΒ δεν χρηματοδοτούνταν επαρκώς με αποτέλεσμα τα προβλήματα για την αποκατάσταση βλαβών να ενταθούν τους τελευταίους μήνες του 2014.

Ο κ. Ν. Παπαευσταθίου φάνηκε απαισιόδοξος σχετικά με το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Υποστήριξε ότι υπάρχουν ενστάσεις, που καταθέτει η μία εταιρία κατά της άλλης με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός επί της ουσίας να μην προχωρά.

Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, είπαν στον κ. Παπαευσταθίου, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία στηρίζονται στην έλλειψη προσωπικού – το πρόβλημα φαίνεται περισσότερο τους θερινούς μήνες – και στην έλλειψη οχημάτων. Αποδεικνύεται επίσης ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από την εποχή που με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του  υπουργείου υγείας ανέλαβε να εξυπηρετεί και τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

 

Διαβάστε επίσης