• 25 Απριλίου 2024,

Ο Στουρνάρας για όλα …

 Ο Στουρνάρας για όλα …

Ο υπουργός Οικονομικών ήτανε καλεσμένος στην εκπομπή του Παπαχελά στον ΣΚΑΙ και μίλησε για όλους και για όλα.

Μίλησε για αυτά που έζησε μέχρι να φθάσουμε στην πρόσφατη συμφωνία της Δευτέρας του Νοέμβρη αλλα και αυτά που μας περιμένουν απο εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του όλα θα εξαρτηθούν απο την επιτυχία εφαρμογής των μέτρων και δεν υπάρχει και άλλη επιλογή εκτός απο την επιτυχία.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πάρουμε και άλλα μέτρα για να καλύψουμε τις χασούρες της αποτυχίας των τελευταίων και καταλαβαίνετε οτι είμαστε καταδικασμένοι αν θέλουμε να ξεφύγουμε απο αυτο το τρυπάκι των συνεχόμενων μέτρων να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε.

Δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε αφού έτσι όπως τα κάναμε θα πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να να εφαρμόσουμε αυτά που ψηφίσαμε για να ανεβάσουμε και άλλο το ποσοστό της αξιοπιστίας μας προς τους εταίρους και δανειστές μας.

Είναι μεγάλη ιστορία να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να πάψουνε να μας βλέπουνε υπο γωνία.

Ο Παπαχελάς έκανε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον υπουργό που τις απάντησε όλες με αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Παρά τα ρεταρίσματα που έκανε ήτανε αρκετά καλός και ειλικρινής σε όσα έλεγε και πάνω απο όλα πίστευε αυτά που έλεγε.

Μάλιστα στην ερώτηση Παπαχελά αν μας έπαιρνε στο τελευταίο Eurogroup να το κάνουμε ροντέο και να τους απειλήσουμε οτι θα φύγουμε με οτι αυτό συνεπάγεται η απάντηση ήτανε οτι εκτός απο μια ισχυρή αναταραχή δεν θα καταφέρναμε τίποτα άλλο και στο τέλος θα την πληρώναμε εμείς την νύφη αφού θα περνούσε ένα διάστημα που δεν θα είχαμε καύσιμα , τρόφιμα και φάρμακα.

Αυτή βέβαια είναι η μισή αλήθεια γιατί η άλλη μισή είναι οτι μετά απο ένα 6μηνο δραχμής θα στρώναμε και θα βρίσκαμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάτασης.

Απλά θα έπρεπε για ένα 6μηνο τουλάχιστον να μην ανασαίνουμε φορώντας την στολή του βατραχάνθρωπου.

Αντέχουν για παράδειγμα οι συνταξιούχοι να μην πάρουν σύνταξη για ένα 6μηνο ή οι δημόσιοι υπάλληλοι μισθό για τον ίδιο χρονικό διάστημα ;

Αυτό είναι το ερώτημα και το πρόβλημα το οποίο επειδή δεν θέλουν μάλλον ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε οι συνταξιούχοι να το αντιμετωπίσουν ψηφίζουν τον άλλο δρόμο των χαρατσιών.

Ένα άλλο κύριο χαρακτηριστικό της κρίσης είναι τα υψηλά ποσοστά στρές και άγχους που μας κυριεύουν σε καθημερινή βάση και ζωντανεύουν μέσα μας το θηρίο κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα έχουμε υπολογίσει.

Έγινε άλλη μια έρευνα απο τις χιλιάδες που έχουν γίνει κατα καιρούς και έδειξε οτι κάθετι που μας ανεβάζει την διάθεση μειώνει το άγχος και το στρές .

Τώρα αν δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σας ανεβάσει την διάθεση θέλω να σας πω οτι είστε ένα βήμα πρίν απο την κατάθληψη και οτι μπορείτε να το ρίξετε στην γυμναστική.

Η γυμναστική χωρίς απαραίτητα να συμβεί κάτι θετικό μπορεί και σας απαλλάσσει όση ώρα γυμνάζεστε απο το άγχος και το στρές.

Και παλιά είχαμε βάσανα και καυμούς αλλα υπήρχανε και διαλλείμματα χαλάρωσης.

Το θέμα είναι οτι με την κρίση δεν παίρνεις ανάσα.

Δεν μένει καθόλου χώρος για χαλάρωση και είμαστε συνέχεια στην τσίτα και ζούμε στα όρια.

Αυτά τα όρια μας έχουν κουράσει και μας έχουν βγάλει off.

Πληρώνουμε ρεύμα και δεν πληρώνουμε χαράτσι !

Νέα δικαστική απόφαση βάζει φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αφού σύμφωνα με την οποία είναι παράνομο να εισπράττει η ΔΕΗ εκτός απο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και χαράτσι.

Αυτό σημαίνει οτι απο εδώ και στο εξής όποιος θέλει μπορεί να πηγαίνει με τον λογιαριασμό στα χέρια στην ΔΕΗ και να ζητάει να πληρώνει μόνο το ρεύμα και οχι τα χαράτσια και χωρίς να έχει προηγηθεί επίσκεψη στην εφορία που τσιμπούσε το 50άρικο και έκανε το διαχωρισμό.

Κατά τα άλλα πάμε καλά αλλα ο καιρός δεν πάει καλά και αγριεύει.

Μάλιστα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα πέσουν και τα πρώτα τα χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης