• 18 Μαΐου 2024,

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την μαύρη επέτειο της δικτατορίας

 Ο ΣΥΡΙΖΑ για την μαύρη επέτειο της δικτατορίας

Σαράντα εννέα χρόνια μετά την επιβολή της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών, η χώρα μας κι ο λαός μας αγωνίζονται ακόμη να αποτινάξουν το βαρύτατο και προδοτικό κληροδότημά της.

Τις σχέσεις εξάρτησης, την κυριαρχία της ολιγαρχίας του πλούτου που ακόμη εξουσιάζει, το υπέρογκο δημόσιο χρέος που λειτουργεί ως τροχοπέδη κάθε δημιουργικής προσπάθειας.

Στη μνήμη αυτών που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, αντιστάθηκαν, στη μνήμη εκείνων που πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανάγκη τους να ανασαίνουν ελεύθεροι, στη μνήμη της Κύπρου που παραμένει διαμελισμένη, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των συνθηκών υποδούλωσης του τόπου και του λαού μας.

Οφείλουμε να παλέψουμε για την ανατροπή της λογικής που επιβάλλει τη μονόπλευρη λιτότητα, την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων.Για την παραγωγική ανασυγκρότηση που αίρει τη στασιμότητα και την παρακμή.Για την παιδεία που αντιμάχεται το φασισμό.Για τη δημοκρατία που σέβεται τον πολίτη. Για την παγκόσμια κοινότητα που δεν στηρίζει τον πόλεμο, που δεν ανέχεται τα κλειστά σύνορα, που δεν αντέχει να τη στοιχειώνουν τα κορμιά των απελπισμένων που βουλιάζουν στη θάλασσα.

Με το ίδιο αγωνιστικό ήθοςκαι την ίδια πίστη στη ζωή που αξίζουμε.

Πάντα ο ίδιος όρκος μένει. Λευτεριά και προκοπή.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 20/4/2016

 

Διαβάστε επίσης