• 8 Μαΐου 2024,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη συμφωνία της κυβέρνησής του;»

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τη συμφωνία της κυβέρνησής του;»

Οι φίλοι και τα μέλη της οργάνωσης «Το Ποτάμι» Καβάλας υποδέχτηκαν το Σάββατο το στέλεχος του κόμματος Περικλή Βαλλιάνο. Ο Π. Βαλλιάνος κινήθηκε το πρωί του Σαββάτου μαζί με τον Γιώργο Γκαϊταντζή, πολιτευτή του κόμματος «Το Ποτάμι» στην Καβάλα, σε συσκευαστήρια στο Νέστο και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου, έγινε αναλυτική συζήτηση σε παραλιακή καφετερία. Εκεί ήταν κι άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, με επικεφαλής τους δύο συντονιστές.

Μέσα στο μήνα Μάιο, σε λίγες δηλαδή ημέρες, το κόμμα «Το Ποτάμι» Καβάλας θα υποδεχθεί στην πόλη μας, τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, που θα έρθει στην Καβάλα για να μείνει δύο μέρες, με την ευκαιρία όπως λέγεται του παγκόσμιου ιστιοπλοϊκού πρωταθλήματος.

Ο Περικλής Βαλλιάνος που  σημειωτέον επισκέφθηκε την Καβάλα πρώτη φορά στη ζωή του, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα στην Καβάλα. Είναι ένα εξαιρετικό, ένα θαυμάσιο μέρος. Τα κεντρικά στελέχη του «Ποταμιού» αποφασίσαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα άνοιγμα στον κόσμο της επαρχίας, τον πραγματικό, τον αληθινό, τον εργαζόμενο, τον κόσμο της Ελλάδας για να μάθουμε πρώτ΄ απ΄ όλα και είμαι εδώ σήμερα και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα. Για τον πλούτο της Καβάλας, τον ανθρώπινο, τον γεωργικό, τον μεταλλειολογικό, τον πλούτο των ανθρώπων της κυρίως να μάθουμε για να μπορέσουμε κι εμείς να δούμε, πως οι δικές μας οι πολιτικές προτάσεις στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας θα μπορέσουμε ν΄ ανταποκριθούμε στα δικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες.

Ένας άλλος λόγος που ήρθαμε σήμερα είναι γιατί είναι  η μέρα της Ευρώπης και θέλουμε ακριβώς να δηλώσουμε στην επαρχία της Ελλάδας ότι εμείς θέλουμε την Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη και την Ευρώπη να είναι στην  Ελλάδα. Αυτό είναι από τα κεντρικά αιτήματα του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή».

ΕΡ: Φαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία. Τι πληροφορίες έχετε σχετικά;

ΑΠ: «Αυτή την πληροφορία που έχετε κι εσείς. Πιστεύω ότι η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει. Δεν ξέρουμε ακριβώς αν κάποιες λεπτομέρειες λείπουν, αυτές είναι οι πληροφορίες, αλλά το πρόβλημα και το ζήτημα είναι εάν τη συμφωνία  αυτή θα την στηρίξει το κυβερνόν κόμμα. Το πρόβλημα είναι εσωτερικό στο κυβερνόν κόμμα. Εμείς εάν είναι μία καλή συμφωνία η οποία εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και δεν φορτώνει βάρη στον ελληνικό λαό,  θα είναι επαχθής οπωσδήποτε, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο, εμείς θα τη στηρίξουμε».

Διαβάστε επίσης