Ο Τσίπρας “βαράει” Ιράν – Λονδίνο και Βρυξέλες

 Ο Τσίπρας “βαράει” Ιράν – Λονδίνο και Βρυξέλες

Ο Τσίπρας δεν ΄”βαράει Τουρκία” που συνηθίζουμε να λέμε για κάποιον που είναι στο κόσμο του αλλα βαράει σίγουρα Ιράν – Λονδίνο και Βρυξέλες ενίοτε.

Διότι στην Ελλάδα το καζάνι βράζει και αυτός είναι αβέρτα στις αποστολές εκτός Ελλάδας αφού εντελώς τυχαία όλες τους οι εξωτερικές υποχρεώσεις πέσανε αυτό το διάστημα που η κοινωνία είναι αναστατωμένη απο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα και κρίσιμα αλλά η φυγή δεν είναι λύση.

Ο Τσίπρας οφείλει να κάτσει στην Ελλάδα , στο Μαξίμου να αντιμετωπίσει και να λύσει την κατάσταση.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους , σκληραίνουν την στάση τους και ο ΄Τσίπρας γεμίζει την ατζέντα του με ταξίδια στο εξωτερικό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους αυτούς που του κάνουν κριτική.

Και ενώ στην Ελλάδα η περόνη έχει βγεί απο την χειροβομβίδα το Eurogroup

απο τις Βρυξέλες στέλνει το μήνυμα μέσω Μοσκοβισί οτι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο και οτι η προσδοκία είναι να έχουμε συμφωνία πρίν το ΠΑΣΧΑ έτσι ώστε μετά το ΠΑΣΧΑ να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης που θα μας πάει σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι.

Κάπως έτσι θα φάμε τα νειάτα μας και το 2016 που θα είναι άλλο ένα έτος βαθειάς κρίσης και σκληρής λιτότητας στέλνοντας περίπατο όλες τις αισιόδοξες προβλέψεις για ανάκαμψη.

Καταλαβαίνετε απο το χρονοδιάγραμμα των δανειστών οτι η άρση των capital controls πάει στην καλύτερη για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και αν …

Θέλω να σας θυμίσω οτι ο Σταθάκης πρίν τις τελευταίες εκλογές έβγαινε στα κανάλια και έλεγε οτι η άρση των capital control είναι θέμα μόνο μερικών εβδομάδων και έχουν περάσει απο τότε μήνες και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ούτε φαίνεται οτι έχει μπεί σε τροχιά αλλαγής.

Πάντως οι εταίροι , δανειστές και πιστωτές μας έχουν αρχίσει ήδη τις επαφές με τον επόμενο (Κυργιάκο Μητσοτάκη) αφού προχθές στην Βρυξέλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία συναντήθηκε και με τον Σούλτς αλλά και με τον Ντάϊσεμπλούμ που είδε στο πρώσοπο του Κυργιάκου τον επόμενο συνομιλητή του απο την πλευρά της Ελλάδας.

Λέτε να γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς ;

Αν σας ενδιαφέρει η Μενεγάκη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ψώνισε για τον καλό της φόρμες και γενικότερα αθλητικά ρούχα αφού ο Ματέο είναι σπόρ τύπος και γυμνάζεται καθημερινά.

Γιατί να μην το κάνει άλλωστε ;

Τι άλλο έχει η καθημερινότητα του ΜΑΤΕΟ που να μην του αφήνει χρόνο για τον ευατό του ;

Τον χειμώνα κάθεται γιατί η ξενοδοχειακή του μονάδα στα ΑΧΛΑ είναι κλειστή και το καλοκαίρι κάνει μπάνια.

Τι νομίζετε οτι τα καλοκαίρια φοράει την ποδιά και φτιάχνει πρωϊνά για τους πελάτες του ξενοδοχείου του ;

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα με 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Έχει δοθεί η εντύπωση οτι η Τουρκία είναι απο τους πιο εύκολους στόχους των τρομοκρατών και καταλαβαίνετε οτι η συχνότητα των χτυπημάτων είναι πρόβλημα για την τουρισμό της χώρας που τους τελευταίους μήνες έχει θέμα.

Μετά το τελευταίο χτύπημα ο Ερντογάν απαγόρευσε στα ΜΜΕ της Τουρκίας να δώσουν πολλές λεπτομέρειες για την έκρηξη στην καρδιά της Άγκυρας.

Η πρόβλεψη του Μαξίμου για το ασφαλιστικό είναι οτι θα γίνει πιο ήπιο και θα περάσει αφού οι αγρότες μετά το αντάμωμα με τον πρωθυπουργό θα αφήσουν και τα μπλόκα.

Θέλουν να μας πούν οτι η εκτόνωση της κατάστασης είναι κοντά.

Μακάρι γιατί τα τρακτέρ συμπληρώνουν στους δρόμους ένα μήνα.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του τραγικού θανάτου του λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη χθες το πρωί επί της Βουλιαγμένης στην Αθήνα.

Το τζιπ του γνωστού τραγουδιστή εξετράπη της πορείας  και εν συνεχεία ανετράπη.

Ο απολογισμός είναι ο τραγικός ΄θάνατος του τραγουδιστή και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο κοριτσιών που ήταν συνεπιβάτισσες του.

“Στο χα πεί η αγάπη πονάει , τι ψάχνεις …”

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης