• 17 Μαΐου 2024,

Ο Φίλιππας Αναστασιάδης νέος πρόεδρος στην ΑΝ.ΚΑ.

 Ο Φίλιππας Αναστασιάδης νέος πρόεδρος στην ΑΝ.ΚΑ.

Η παράδοση και η σωστή διαδικασία θα τηρηθεί κι αυτή τη φορά. Λίγους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ήρθε η ώρα των αλλαγών στο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Καβάλας εταιρίας αναπτυξιακού χαρακτήρα, που εδρεύει στην πόλη μας, όπου συμμετέχουν οι περισσότεροι δήμοι του Νομού. Όπως έγινε το 2010, αλλά και μετά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι θα γίνει και τώρα. Επειδή το αποτέλεσμα επηρεάζει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου οι νικητές των εκλογών δήμαρχοι από την περιοχή του Παγγαίου, την περιοχή του Νέστου, ενδεχομένως και την περιοχή της Καβάλας, θ΄ αναλάβουν πρωτοβουλία να διοικήσουν την Αναπτυξιακή στη θέση των ηττημένων των εκλογών των ίδιων Δήμων.
Πριν από δύο ημέρες έγινε μία πρώτη συνάντηση όπου συνεννοήθηκαν για το τι θ΄ ακολουθήσει ο Φίλιππας Αναστασιάδης, ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και ο Χαράλαμπος Δράκος, ως εκπρόσωπος της κας Τσανάκα. Σ΄αυτή τη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας πρώην δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης. Συμφωνήθηκε η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου να γίνει ομαλά και νόμιμα φυσικά, με αφετηρία τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Θα παραιτηθούν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου όσοι δεν είναι πλέον δήμαρχοι, προερχόμενοι από τις περιοχές που ήδη αναφέραμε και θ΄ αντικατασταθούν από τους νικητές των εκλογών δημάρχους, στο Παγγαίο, στο Νέστο και την Καβάλα.
Φημολογείται και έχει περίπου συμφωνηθεί σ΄ αυτή την ομαλή και νόμιμη αλλαγή τη θέση του προέδρου της Αναπτυξιακής Καβάλας να αναλάβει ο νέος δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης.
Στην πραγματικότητα ο Δήμος Παγγαίου διατηρεί την προεδρία στην Αναπτυξιακή Καβάλας, αφού ο Φ. Αναστασιάδης θα διαδεχθεί τον προηγούμενο δήμαρχο Παγγαίου, Β. Ξουλόγη.
Αυτή η ομαλή αλλαγή διοίκησης στην Αναπτυξιακή Καβάλας, εξασφαλίζει την καλή λειτουργία της εταιρίας, καθώς κατά τα άλλα η δουλειά που έκανε και κάνει, δε θα επηρεασθεί καθόλου.

 

Διαβάστε επίσης