Ο Φιλόσογλου απαντά σε Μποσμπότη:«Θα επιδιώξω να είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος»

 Ο Φιλόσογλου απαντά σε Μποσμπότη:«Θα επιδιώξω να είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος»

Αιχμές κατά του επικεφαλής Γιάννη Φιλόσογλου αφήνει με κείμενο του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας αντιπολιτευτικής παρατάξεως Χρήστος Μποσμπότης. Το συγκεκριμένο κείμενο αναρτήθηκε την Τετάρτη στο προσωπικό προφίλ του κ. Μποσμπότη. Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου κλήθηκε να απαντήσει τα γραφόμενα Μποσμπότη και τόνισε:

«Καταρχήν να σημειώσω ότι η προεκλογική περίοδος για εμένα άρχισε από την 1/1/2011. Από εκείνη την ημέρα αλωνίζω όλα τα δημοτικά διαμερίσματα διότι ο προεκλογικός αγώνας δεν εξελίσσεται μέσω διαδικτύου και ραδιοφώνων, αλλά βασίζεται στις προσωπικές επαφές με τους δημότες. Κανένα παράπονο όμως δε θα πρέπει να διατηρεί είτε ο κ. Μποσμπότης, είτε οποιοσδήποτε άλλος σύμβουλος της παρατάξεώς μου, αφού πάντοτε τους ενημερώνω πριν από τις εξορμήσεις μου και τους προτείνω να με συνοδεύσουν, εάν φυσικά έχουν ελεύθερο χρόνο. Ενίοτε επομένως πραγματοποιώ κατά μόνας επισκέψεις γιατί οι σύμβουλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μου.

Είναι φυσικά αδύνατον κάθε φορά που προγραμματίζω μια επίσκεψη να τηλεφωνώ σε όλους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, προκειμένου να με συνοδεύουν στο σύνολό τους. Να διευκρινίσω ότι όσες φορές επικοινώνησα με τον κ. Μποσμπότη ώστε να πάμε από κοινού σε κάποια εκδήλωση της δημοτικής ενότητας Ελευθερουπόλεως, ήταν απασχολημένος με τη δουλειά του ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αναφορικά με την παρατήρηση περί της προεκλογικής συζητήσεως να θυμίσω ότι προσωπικά ακολουθώ μια δική μου τακτική. Το χρίσμα του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές του 2010 είχε δοθεί μόλις τρεις μήνες προ της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό δε σημαίνει πως διεκδικώ το χρίσμα από σήμερα. Εξάλλου, επί του παρόντος επικρατεί πολιτική αβεβαιότητα ενώ αναμένουμε και την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διάρκεια της δημοτικής θητείας. Επιπλέον εκτιμώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη ώστε να ανοίξει προεκλογική συζήτηση σε επίπεδο στελεχών ή σε επίπεδο παράταξης. Βεβαίως κι αυτό θα γίνει. Εάν θελήσουμε να διεκδικήσουμε τον δήμο Παγγαίου, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσουμε.

Να θυμίσω επίσης ότι ο διευρυμένος δήμος Παγγαίου ήταν το όραμά μου. Έτσι θεωρώ εαυτό ως έναν εκ των δημιουργών του μεγάλου δήμου, ύστερα από τις τεράστιες προσπάθειες που είχα καταβάλει. Διέθετα επομένως σχεδιασμό και προγραμματισμό για την ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου, γι’ αυτό κι επιθυμώ με τη συνεργασία και άλλων να διοικήσουμε τον ΟΤΑ και τον θέσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, κάτι που σήμερα λείπει.

Η σημερινή δημοτική αρχή αντί να ασχολείται με αναπτυξιακή έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών, αναλώνεται σε μικρορουσφετάκια αφήνοντας τον δήμο να καταρρέει. Προσωπικά το έχω ήδη δηλώσει στους πάντες, ότι επιθυμώ να είμαι εκ νέου υποψήφιος και θα το επιδιώξω. Καμία αντίρρηση δεν έχω εάν το ίδιο επιδιώκει ο κ. Μποσμπότης ή και πολλοί ακόμη. Πιστεύω μάλιστα ότι στο μέλλον θα εμφανιστούν και νέα σχήματα που θα διεκδικήσουν τον δήμο, αφού δεν πρέπει να λησμονούμε την πιθανότητα υποψηφιότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική χρήζει υπομονής. Άρα δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουμε πρώτοι εμείς τα χαρτιά μας.

Τέλος, να παρατηρήσω ότι επί σειρά ετών δε με αμφισβήτησαν 10.000 δημότες. Εάν ένα ή δύο άτομα από το εσωτερικό της παρατάξεώς μου με αμφισβητούν, αυτό είναι εντελώς δημοκρατική διαδικασία. Δεν είμαι ούτε παντοδύναμος, ούτε παντογνώστης».

 

 

Διαβάστε επίσης