• 5 Μαΐου 2024,

Ο Χρήστος Ηλιάδης εξηγεί για τις ποινικές ευθύνες που διευρύνονται

 Ο Χρήστος Ηλιάδης εξηγεί για τις ποινικές ευθύνες που διευρύνονται

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, ρωτήθηκε χθες από τους δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει τη Δημωφέλεια, για τη γνωστή περιοχή Εσκί Καπού, ειδικότερα το τμήμα της περιοχής στο νέο λιμάνι. Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι ενημερώθηκε για την έκδοση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, περιμένει όμως να πάρει στα χέρια του το καθαρογραμμένο κείμενο για να το σχολιάσει και να διατυπώσει την άποψή του επί της εξέλιξης. «Δεν έχω στα χέρια μου τίποτα. Δηλώσεις θα κάνω αμέσως μετά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης. Τόνισε επίσης ότι δεν μπαίνει σε λογικές συγκρούσεις με το Δήμο. «Πρέπει να συνεργαζόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επέμενε ότι το έργο στο νέο λιμάνι, ούτε επηρεάστηκε, ούτε επηρεάζεται από την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης. Άλλωστε πρόσθεσε, το έργο δεν σταμάτησε ποτέ.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ποινικές ευθύνες, κάτι που ερευνά η δικαιοσύνη κι όπως φαίνεται σύντομα θα φτάσει σε αίθουσα δικαστηρίου, ο Χρ. Ηλιάδης εξήγησε κατ΄ αρχήν ότι η έρευνα αφορά το λόφο στο νέο λιμάνι, του οποίου το πρανές δεν αποκαταστάθηκε ενώ έπρεπε να γίνει αυτό. Οι ευθύνες αφορούν – είπε  ο κ. Ηλιάδης – στην εταιρία «Θόλος Α.Ε.», το χρονικό διάστημα που εργάζονταν εκεί από το 2006 μέχρι το 2011. Η δήλωση του κ. Ηλιάδη για το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών είναι η ακόλουθη: «Δεν είναι σωστό να λέγονται φράσεις όπως αυτές που ακούστηκαν περί ποινικών ευθυνών κι έτσι αόριστα. Είναι κρίμα, γιατί δημιουργείται μία αίσθηση στον κόσμο, ότι γίνονται κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι νόμιμα και δεν είναι σωστά. Λοιπόν γι΄ αυτό το συγκεκριμένο θέμα οι επιθεωρητές περιβάλλοντος επιλήφθηκαν του θέματος – και καλά έκαναν – για ποιο λόγο; Για το ότι το πρανές στο συγκεκριμένο χώρο, στο Εσκί Καπού, στο λιμάνι της Καβάλας είναι σ΄ αυτήν την κατάσταση που είναι. Δεν έχει γίνει δηλαδή η αποκατάσταση του πρανούς, όπως οφείλετο να γίνει από την εργολαβία της «Θόλος Α.Ε.», που το είχε στο έργο και τελικά εκείνη η εργολαβία διαλύθηκε και είναι ευθύνες που αναζητούνται από την περίοδο ουσιαστικά, του 2006 μέχρι το 2011 και όχι από το 2011 και μετά. Από κεί πέρα έχουμε να πάμε στο δικαστήριο, έχουμε καταθέσει τις εξηγήσεις και κληθήκαμε και στο δικαστήριο κι εμείς όπως και κάποιοι άλλοι φορείς. Είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και είμαστε 100% σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε ως Οργανισμός λιμένος. Γι΄ αυτό το θέμα η πρόταση της εισαγγελίας Καβάλας ήταν η υπόθεση να πάει στο αρχείο και η εισαγγελία Αθηνών είπε ότι πρέπει να πάει στο ακροατήριο για να μην υπάρχουνε αύριο κάποιοι λόγοι, να ειπωθούν από κάποιους ότι μία υπόθεση πήγε στο αρχείο και δεν πήγε στο ακροατήριο».

 

Διαβάστε επίσης