• 18 Μαΐου 2024,

Πάει και πέρασε το κύμα κακοκαιρίας …

 Πάει και πέρασε το κύμα κακοκαιρίας …

Άλλο ένα κύμα κακοκαιρίας πέρασε χωρίς να επηρεάσει αισθητά την περιοχή μας αφού οι βροχές και οι καταιγίδες πλήξανε κυρίως την Νότια Ελλάδα.

Εμείς εδώ πάνω στην Ανατολική Μακεδονία την βγάλαμε με μια βρχούλα και αυτή ασθενή.

Πάμε παρακάτω με ηλιοφάνειες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αφού οι Νοτιάδες υποχωρούν.

Φαίνεται οτι και ο Νοέμβρης θα είναι καιρικά ένας καλός μήνας ,τον Δεκέμβρη θα σφίξουν λίγο τα πράγματα και τον Γενάρη που θα χρειαστεί να βάλουμε πετρέλαιο θα έχει πέσει και η τιμή αφού έχει ανοίξει και αυτή η συζήτηση.

Να μειωθεί δηλαδή ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης απο τις πρώτες μέρες του 2014 αφού το ελληνικό κράτος έχει χάσει πάρα πολλά και αυτό φαίνεται οτι το έχουν πάρει χαμπάρι οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας.

Πάντως η τρόϊκα ετοιμάζει τις αποσκευές της και μετά το διπλό ραντεβού με τον Στουρνάρα φεύγει και επιστρέφει ντεμέκ μετά το Eurogroup της Πέμπτης αν και εγώ προσωπικά πιστεύω οτι αν η τρόϊκα φύγει δεν θα επιστρέψει τόσο σύντομα.

Αυτοί όταν αποφασίσουν να φύγουν , φεύγουν γιατί έχουν στραβώσει , φεύγουν για να στείλουν ένα μήνυμα και δεν επιστρέφουν γρήγορα και εύκολα.

Επειδή οι έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2014 υπάρχει μια άνεση απο την πλευρά των δανειστών που θέλουν να φθάσουν τις διαπραγματεύσεις μια ανάσα πρίν τελειώσουν τα αποθεματικά των κρατικών ταμείων που σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα έχουν χρήμα μέχρι και τα μέσα του Φλεβάρη του 2014.

Εκεί θα μας φθάσουν οι τροϊκανοί για να έχει σασπένς.

Στα μέσα του Φλεβάρη για να την κλείσουν την συμφωνία και να μας δώσουν τα δανεικά.

Παλιές ιστορίες είναι αυτές και το έργο το έχουμε ξαναδεί.

 

Πάντως προχθές το πρωί ένας εκπρόσωπος της τρόϊκας παραλίγο να προκαλέσει τροχαίο αφού άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου που σταμάτησε έξω απο το υπουργείο Οικονομικών και κόντεψε να πάρει μαζί του ένα οδηγό δικύκλου που εκείνη την ώρα προσπαθούσε να προσπεράσει το σταυθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπος της τρόϊκας δεν ήταν προσεχτικός , άνοιξε την πόρτα αέρα πατέρα και απο τύχη δεν είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό είτε του ίδιου είτε του αναβάτη της μηχανής.

Χθές απο το μεσημέρι και μετά σε όλα τα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες το συγκεκριμένο ατύχημα ήτανε πρώτη είδηση λόγω του ότι ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων ήτανε εκπρόσωπος της τρόϊκας.

 

Κατά τα άλλα πάμε καλά αν και έχει παρατηρηθεί ένα μούδιασμα στην αγορά.

Ενα μούδιασμα απο την προηγούμενο εβδομάδα που δυστυχώς συνεχίζεται και αυτή.

Και δεν είναι οτι ο κόσμος δεν ψωνίζει γιατί παλαιότερα είχαμε αυτό.

Το θέμα είναι οτι ο κόσμος που κατέβαινε στην αγορά και δεν ψώνιζε τώρα δεν κατεβαίνει καθόλου.

Δεν έχουν δηαλδη ΄διάθεση ούτε για βόλτα να κατέβουν στην αγορά.

Οσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερ δυσκολεύει η κατάσταση και αναρωτιέμαι πως μετά απο αυτό το φορολογικό και εισπρακτικό τσουνάμι θα περάσει η ελληνική οικονομία σε ανάπτυξη.

Ενας σύμβουλος του πρωθυπουργού υποστήριξε σε μια ομιλία του οτι όντως τα χειρότερα είναι πίσω μας αλλα τόνισε οτι τώρα η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα επενδυτικό σόκ που θα έρθει κατά την γνώμη τουμ μέσα στο 2014.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο πονηροί και ΄δύσκολοι είναι και ύποπτοι.

Σίγουρα έρχονται τα καλύτερα αλλα κανείς δεν ξέρει πόσοι θα αντέξουν για να ζήσουν αυτά τα καλύτερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης