Πάλι κλειστά τα δημοτικά σχολεία

 Πάλι κλειστά τα δημοτικά σχολεία

Μία ακόμη φορά δε θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας. Δεν είναι η μοναδική, από το Σεπτέμβριο που άρχισε το σχολικό έτος. Από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα υπάρχουν δύο ημέρες όπου τα σχολεία της Καβάλας δε λειτούργησαν λόγω εκλογών, δύο γιορτές – 28ης Οκτωβρίου και της επετείου του Πολυτεχνείου – ενώ έγιναν τρεις ακόμη απεργίες.

Αυτή τη φορά τα δημοτικά σχολεία δε θα λειτουργήσουν εξαιτίας πρωτοβουλίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, η οποία ετοιμάζει επιμορφωτική δραστηριότητα χωρισμένη σε τρεις διαφορετικές ημέρες, τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις. Για κάθε μέρα που θα γίνεται αυτή η εκδήλωση δε θα λειτουργεί μεγάλη ομάδα σχολείων του Νομού. Πριν τις γιορτές για τον ίδιο λόγο θα είναι κλειστά για μία ακόμη ημέρα και τα νηπιαγωγεία.

Η πρωτοβουλία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, ο λόγος για τον οποίο τα δημοτικά σχολεία θα είναι κλειστά, 22 Νοεμβρίου, 28 Νοεμβρίου, 29 Νοεμβρίου, αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Σας προσκαλούμε στην Επιμορφωτική Δραστηριότητα που οργανώνεται από τους/ις Συμβούλους της 1ης, 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας, με θέμα: «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για εκπόνηση Σχεδίων Εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας με θέμα την Τοπική Ιστορία». Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους/ες τους/ις εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων των Δημ. Σχολείων της 1ης 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας. Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Για τους/ις εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέστου, την Πέμπτη 22-11-2012 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης και ώρα 08.00 – 13.30. Για τους/ις εκπαιδευτικούς της 1ης και 2ης Περιφέρειας Καβάλας, την Τετάρτη 28-11-2012 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας και ώρα 08.00 -13.30. Για τους/ις εκπαιδευτικούς του Δήμου Θάσου, την Πέμπτη 29-11-2012 στο «Καλογερικό» της Θάσου και ώρα 09.00 -14.00. Εισηγητές/τριες θα είναι οι: Καρτσιώτου Θωμαΐς, Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Καβάλας Διαλεκτόπουλος Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Καβάλας Χατζηνικολάου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Καβάλας Σμάλης Αθανάσιος, Δ/ντής Δ.Σ. Ν. Καρυάς Ιωαννίδου Παρθένα, Δασκάλα Δ.Σ. Παληού Καβάλας. Κουκουζίκας Ναπολέων, Δάσκαλος 24ου Δ.Σ. Καβάλας. Τα σχολεία τις ημέρες των συναντήσεων δεν θα λειτουργήσουν. Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών».

 

 

Διαβάστε επίσης