• 5 Μαΐου 2024,

Πάλι κριτική στη Δήμαρχο

 Πάλι κριτική στη Δήμαρχο

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δέχθηκε (χθες βράδυ) έντονη κριτική από τις περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά λόγος δεν ήταν οι προμήθειες για τη φιλοξενία των προσφύγων αλλά κάποιες σκέψεις της για το μέλλον του 3ου Παιδικού Σταθμού που επί σειρά ετών λειτουργεί σε κτίριο της Παιδόπολης. Οι σκέψεις αυτές ακούστηκαν πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρουν το ενδεχόμενο μετακίνησης του παιδικού σταθμού από την Παιδόπολη. Αφορμή των σκέψεων φαίνεται να είναι οι δύο νέοι σταθμοί του Δήμου (Εκάβης, Λυσιμάχου), η λήξη της παραχώρησης του κτιρίου της Παιδόπολης στον Δήμο Καβάλας.

Χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Άρης Βέρρος, ο Βαγγέλης Παππάς έκαναν κριτική στους χειρισμούς της κ. Δημάρχου η οποία προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς σκέπτεται. Λίγο πριν τη συνεδρίαση ωστόσο παριστάμενοι στο Δημαρχείο γονείς των βρεφών και των νηπίων φαίνεται ότι είχαν συζήτηση με την κ. Δρακονάκη. Οι απαντήσεις της οποίας μάλλον ενίσχυσαν (έστω προσωρινά) τις ανησυχίες τους. Η Δήμαρχος δήλωσε από τη πλευρά της ότι: « Στη συνέντευξη μου διατύπωσα μια σκέψη. Δεν σημαίνει ότι αυτή η σκέψη θα έχει αποτέλεσμα. Θα λάβω υπόψη μου τις απόψεις των γονέων. Θα κάνω ότι μπορώ για να κρατήσω τον παιδικό σταθμό. Άδικα ανησυχούν οι γονείς, τα πράγματα θα πάνε καλά».

Κάπου στο ενδιάμεσο ακούστηκαν τα λόγια της κριτικής. Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρονταν σε «κολοτούμπα», ο Βαγγέλης Παππάς ζήτησε «… οι σκέψεις σας κυρία Δήμαρχε να γίνονται σπίτι σας κι όχι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς» κι ο Άρης Βέρρός είπε « Η κ. Δήμαρχος πρέπει να είναι προσεκτική σε όσα λέει».

Ας ευχηθούμε η χθεσινή «μαραθώνια» συζήτηση για το μέλλον του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού να είναι η τελευταία δηλαδή να γίνει αυτό που σχεδόν υποσχέθηκε η κ. Τσανάκα και το θέμα να λήξει.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου απουσίαζε ο πρώην Δήμαρχος κ. Σιμιτσής. Ειπώθηκαν -για δηλώσεις του στον τοπικό τύπο- πολλά και διάφορα. Κυρίως διαψεύσεις από την πλευρά των θιγόμενων προέδρων (ΔΗΠΕΘΕ, ΔΕΥΑΚ). Και οι δύο μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε βάρος του αφού όπως ισχυρίστηκαν ο πρώην Δήμαρχος τους συκοφάντησε.

Διαβάστε επίσης