• 11 Μαΐου 2024,

Πάλι στο πρόγραμμα του υπουργείου τα λασπόλουτρα

 Πάλι στο πρόγραμμα του υπουργείου τα λασπόλουτρα

Με βάση απόφαση που υπεγράφη στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης από την αναπληρώτρια υπουργό, τα λασπόλουτρα Κρηνίδων, εντάσσονται και πάλι στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων λουτροθεραπείας.

Αυτή η χρηματοδότηση των ηλικιωμένων, να επισκεφθούν τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι ειδικότερα αλλά για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με την απόφαση μέσα από το πρόγραμμα που αναφέραμε το κράτος θα πληρώσει τη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής, έως 200 ατόμων, που τα ίδια θα πληρώσουν τις λούσεις στη Δημωφέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο η Δημωφέλεια θα επωφεληθεί ποσού 23.800 ευρώ περίπου.

Πάντως ο αριθμός των ατόμων που θα διαμένουν όσο καιρό διαρκούν οι λούσεις, δωρεάν σε ξενοδοχεία των Κρηνίδων, είναι σχετικά μικρός. Για παράδειγμα σε άλλες ιαματικές πηγές όπως της Σαμοθράκης, επιδοτούνται τα ξενοδοχεία για 300 άτομα, ποσό 35.700 ευρώ. Ενώ στα λουτρά της Νέας Απολλωνίας Χαλκιδικής το κράτος στηρίζει μέχρι και 1570 άτομα, τη λήψη λουτρών στις συγκριμένες εγκαταστάσεις, έναντι ποσού 187.000 ευρώ.

Όταν υπουργός εργασίας ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πρώτη φορά τότε τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων μπήκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου. Απ΄ ότι φαίνεται δικαιούνται ένα καλύτερο μερίδιο, κάτι που αναφέρεται στις πολιτικές πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ χθες στα γραφεία της Δημωφέλειας πραγματοποιήθηκε παρά την τραπεζική αργία, κανονικά ο διαγωνισμός για τη στεγάνωση της ταράτσας της Δημοτικής Αγοράς. Σε αυτόν κατατέθηκαν τουλάχιστον δέκα προτάσεις, δύο εκ των οποίων δεν είχαν εγγυητική επιστολή τραπέζης. Απ΄ ότι φαίνεται η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα, ώστε όσο πιο σύντομα γίνεται, να εγκατασταθεί αφού επιλεγεί ο ανάδοχος και ν΄ αρχίσει τις εργασίες της απαραίτητης στεγάνωσης στην ταράτσα του κτηρίου της δημοτικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης