• 18 Μαΐου 2024,

Πάμε Σύνταγμα ;

 Πάμε Σύνταγμα ;

Μετά το διάγγελμα του Τσίπρα που σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές έβγαλε μια αποφασιστικότητα προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει και να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές ήρθε η ομιλία του Στουρνάρα που αποτελεί ένα ακόμα καμπανάκι στην ολιγωρία και τυχόν καθυστερήσεις τόσο των μεταρρυθμίσεων όσο και της αξιολόγησης.

Ξεκαθάρισε οτι οποιαδήποτε καθυστερήση θα είναι εις βάρος μας και θα αποτελεί μια διαρκή απειλή του προγράμματος.

Όλοι βιάζονται και εμείς που έχουμε το πρόβλημα θα πρέπει να βιαζόμαστε περισσότερο απο όλους.

Αυτό σημαίνει οτι ο Τσίπρας μέχρι τέλος του μήνα θα ΄πρέπει να έχει κλείσει όλα τα εσωτερικά μέτωπα, να περάσει το ασφαλιστικό και απο τον Μάρτιο με καθαρό πρόσωπο να ζητήσει να ξεκινήσει η αξιολόγηση και εν συνεχεία να ανοίξει και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένους χρόνους.

Στο ερώτημα για το πότε θα αρθούν τα capital controls ο Στουρνάρας είπε οτι δεν γνωρίζει και μας έδωσε να καταλάβουμε οτι αυτό θα είναι το τελευταίο που θα συμβεί αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί μια σειρά ενεργειών απο την πλευρά της κυβέρνησης που θα μας οδηγήσουν στην θετική αξιολόγηση του προγράμματος.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι τι θα κάνουν απο εδώ και στο εξής οι αγρότες που έχουν μπροστά τους και ενα συλλαλητήριο.

Πολλοί θεώρησαν το προχθεσινό διάγγελμα απο το υπουργικό συμβούλιο ώς το τελευταίο κάλεσμα του πρωθυπουργού προς του αγρότες για διάλογο πρίν πάρει τις πρωτοβουλίες του.

Πάντως ο Τσίπρας θέλησε να δείξει σε όλους οτι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν οτι οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και οτι τελικά η απάντηση τους στο κάλεσμα  του Τσίπρα θα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του με την κατασκήνωση τους για 48 ώρες  έξω απο την Βουλή δείχνοντας οτι υπο αυτές τις συνθήκες δεν έχουν καμμία διάθεση για διάλογο με την κυβέρνηση και επιλέγουν ευθεία αντιπαράθεση.

Το ραντεβού των αγροτών ΄στο Σύνταγμα αν τελικά αποφασιστεί έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Παρασκευής.

Καταλαβαίνετε οτι πλέον μπαίνουμε στην τελική φάση της αναμέτρησης που αναμένεται να είναι και η πιο δύσκολη αφού και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να το πάνε μέχρι τέρμα΄.

Βέβαια εκτός απο τους αγρότες και το ασφαλιστικό είναι και το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες όπου η κυβέρνηση επιμένει να κάνει λόγο για 4 άδειες πανελλήνιας εμβέλειας.

Και αυτό είναι θέμα αν σκεφτείτε  οτι τις δύο απο τις τέσσερις τουλάχιστον άδειες θα τις πάρει η κρατική τηλεόραση.

ΜΕΓΚΑ ΑΝΤ1 ΑΛΦΑ SKY STAR EPSILON θα πρέπει να παλέψουν για τις δύο άδειες που θα απομείνουν.

Στην διάρκεια άσκησης ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος για τον εντοπισμό στόχου και για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους χάθηκε απο τα ραντάρ.

Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε.

Αυτό που μένει να δούμε είναι σε τι κατάσταση ήταν το ελικόπτεροπου είναι πολύ πιθανό και αυτό να είχε επηρεαστεί απο την κρίση αφού όταν δεν υπάρχουν λεφτά δεν γίνονται σωστές συντηρήσεις και όλα πάνε πίσω.

Παλιές πλέον ιστορίες για μια Ελλάδα μίζερη και φτωχή.

Το χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας είναι η αστάθεια και η άνοδο της θερμοκρασίας που θα έρθει να μαλακώσει κάπως τα πράγματα.

Το μόνο πρόβλημα είναι οι βροχές που θα είναι πολλές αλλά ασθενείς.

Ισα – ίσα για να μας δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μας.

Ζίγκα θα είναι το κλειστό “Αλεξάνδρα Δήμογλου” για την παράσταση “Η λίμνη των Κύκνων” απο τα κρατικά μπαλέτα της Μόσχας.

Το κλειστό παίρνει 1100 άτομα και αναμένεται να είναι ζίγκα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουμε ζήσει και ΄σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

με το 1 με το2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης