Πάνω απο 10.000 αιτήσεις τις πρώτες μόνο ώρες της νέας ρύθμισης

 Πάνω απο 10.000 αιτήσεις τις πρώτες μόνο ώρες της νέας ρύθμισης

Με το καλημέρα της ρύθμισης των 100 δόσεων πάνω απο 10.000 αιτήσεις.

Αυτό πρέπει να πεί η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Παρίσι στους εκπροσώπους των δανειστών.

Οτι δηλαδή με το άνοιξε η πλατφόρμα της ρύθμισης τρέξανε αμέσως πάνω απο 10.000 έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να μπούνε σε αυτή.

Διότι στην φάση που είμαστε θα πρέπει να μιλάνε τα νούμερα.

Και να είστε σίγουροι οτι το νούμερο αυτό σε μια εβδομάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Κατα τα άλλα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παρίσι όπου έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι συζητήσεις για μια προκαταρτική συμφωνία που δεν θα δώσει τέλος στις διαπραγματεύσεις αλλα θα ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα οι τροϊκανοί.

Μην νομίζετε δηλαδή οτι στο ΠΑΡΙΣΙ μπορεί να πέσουν και οι τίτλοι τέλους των διαπραγματεύσεων.

Είναι ο προπομπός για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων επι ελληνικού εδάφους.

Βέβαια το γεγονός οτι θα πάνε καλά οι συζητήσεις στο Παρίσι και θα επιστρέψει η τρόϊκα σημαίνει πολλά αλλα δεν είναι και το τέλος ΄όπως πολλοί περιμένουν.

Η τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης θα παιχτεί με φόντο την Ακρόπολη.

Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί πάντα υπάρχει και η άσχημη εκδοχή που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης προσερχόμενος στις συζητήσεις του Παρισιού έδειξε αισιόδοξος οτι θα γίνει δουλειά και οτι θα καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές με τα επιχειρήματα τους.

Σύμφωνα με τις τελευταία και πιο πρόσφατη ενημέρωση οι συζητήσεις στο Παρίσι αν και φέρανε πρόοδο σε πολλά θέματα όπου μέχρι πρίν υπήρχε διάσταση δεν επήλθε η τελική συμφωνία και έτσι η αξιολόγηση δεν κλείνει με οτι αυτό συνεπάγεται.

Οι συζητήσεις θα συνεχίστουν και η ελληνική πλευρά αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψει η τρόϊκα στην Αθήνα και να κλείσει η αξιολόγηση.

Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί υπάρχει και κακό σενάριο το οποίο δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε.

Μετά απο 2,5 χρόνια στην φυλακή η Αρετή Τσοχατζοπούλου που είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια αποφυλακίζεται με την υποχρέωση δύο φορές τον μήνα να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς της και με απαγόρευση εξόδου απο την χώρα.

Για την αποφυλάκιση της έχει οριστεί εγγύηση 30.000 ευρώ που όπως χαρακτηριστικά είπε ο δικηγόρος της θα κάνει έρανο για να μαζέψει.

Δεν έχει ο Άκης σε κανα ξεχασμένο λογαριασμό στην Ελβετία κανα ψιλό να καθαρίσει την μπουγάδα ;

Για τον Ακη και την Βίκυ τις καλές εποχές της παντοδυναμίας τους τα 30.000 τα είχανε για πρωϊνό.

Αντίθετα με την Αρετή το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη απορρίφθηκε και έτσι η σύζυγος του Άκη θα συνεχίσει να φυλάσσεται στο Δρομοκαϊτειο ίδρυμα αφού παρουσιάζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι δικαστές έκριναν οτι η κατάσταση της κ.Σταμάτη θα αντιμετωπιστεί καλύτερα μέσα στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Νομίζω οτι η Βίκυ Σταμάτη θα είναι η τελευταία που θα βγεί απο το μπουντρούμι έτσι όπως τα έχει κάνει.

Είναι πιο εύκολο να βγεί ο Άκης παρά η ΄σύζυγος του που μέχρι σήμερα πρέπει να έχει κάνει περί τις 7.500 χιλιάδες αιτήσεις αποφυλάκισης.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε με χαμηλές θερμοκρασίες ενώ οι μετερεολώγοι μας προετοιμάζουν για τα πρώτα χιόνια που θα πέσουν σε κάποιες περιοχές ακόμα και στα πεδινά.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι πιο βαρύς απο ότι  ο περσυνός.

Οσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές τόσο κοντεύει το ενδεχόμενο της 6μηνης παράτασης του του μνημονίου έστω και άτυπα.

Αυτό βέβαια σημαίνει για την ελληνική συγκυβέρνηση αλλαγή πλεύσης με εκλογή προέδρου Δημοκρατίας τον Γενάρη και ίσως και βουλευτικές εκλογές.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης