• 19 Μαΐου 2024,

Πανελλήνιο συνέδριο νευροχειρουργικής στην Καβάλα

 Πανελλήνιο συνέδριο νευροχειρουργικής στην Καβάλα

Η γενική γραμματέας δημόσιας υγείας του υπουργείου υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, υπέγραψε απόφαση με την οποία το υπουργείο υγείας θέτει υπό την αιγίδα του, το 28ο πανελλήνιο συνέδριο νευροχειρουργικής και τις παράλληλες εκδηλώσεις αυτού. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, 19 έως 21 Ιουνίου. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν τουλάχιστον 100 γνωστοί νευροχειρούργοι απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με το 28ο πανελλήνιο συνέδριο θα γίνει στην Καβάλα η 8η επιστημονική συνάντηση νοσηλευτών νευροχειρουργικής και η διεθνής συνάντηση των νευροχειρουργικών εταιριών Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το συνέδριο θα εστιάσει στα νεότερα δεδομένα, στις τεχνικές αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων του εγκεφάλου, της χειρουργικής κακώσεων, κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, της χειρουργικής εγκεφαλικών όγκων και ανευρυσμάτων, καθώς και της αντιμετώπισης των επιπλοκών των παραπάνω επεμβάσεων.
Το συνέδριο οργανώνεται με μεγάλη προσοχή, αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, ότι γίνεται το τριήμερο που η Καβάλα διοργανώνει το 4ο αεροπορικό και θαλάσσιο σόου.

Διαβάστε επίσης