• 17 Μαΐου 2024,

Παντού ενημέρωση για το AIDS

 Παντού ενημέρωση για το AIDS

Κάθε πολίτης που κυκλοφόρησε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, δέχθηκε ενημέρωση για τον ιό του AIDS, για τη μάστιγα του αιώνα, όπως λεγαμε παλιά, για μία ασθένεια που δυστυχώς επανέρχεται.  Ήταν μία ταυτόχρονη ενημερωτική εξόρμηση που έκαναν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Καπνεργάτη, στην πλατεία Ελευθερίας και στους Πεζόδρομους, η νεολαία εθελοντισμού και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας και τρεις πολιτιστικοί συνοικιακοί σύλλογοι.

Το υλικό που μοίραζαν ήταν πάνω κάτω το ίδιο, προερχόμενο από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση κατά του AIDS, από τη νεολαία εθελοντισμού κι ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας.

Στην πλατεία Καπνεργάτη βρίσκονταν εκπρόσωποι του συλλόγου κατοίκων του Αγίου Λουκά. Στους πεζόδρομους εκπρόσωποι του συλλόγου κατοίκων της συνοικίας της Χωράφας. Η πρόεδρος του συλλόγου Χαρούλα Τσαταλμπασίδου, είπε τα εξής: «Είμαστε εδώ σήμερα τρεις σύλλογοι. Ο πολιτιστικός σύλλογος Χωράφας, ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Λουκά κι ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου, αναλάβαμε να μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια και υλικό σε διάφορα σημεία της πόλης μας, για να ενημερωθεί – αν και ξέρει πιστεύω – ο κόσμος και κυρίως η νεολαία της πόλης μας, τη μάστιγα του AIDS. Ευχαριστούμε και το ΚΕΕΛΠΝΟ Αθηνών που μας έστειλε το ενημερωτικό υλικό για να κάνουμε αυτή την κίνηση».

ΕΡ: Ο κόσμος ανταποκρίνεται;

ΑΠ: «Μπορώ να πω ότι ανταποκρίνεται, αν και πολλοί λένε «ξέρουμε, δε χρειάζεται», αλλά … Το θεωρούν περιττό αυτό που κάνουμε, αλλά καλό είναι όσο περισσότερα ξέρουμε τόσο πιο καλύτερα και μπορεί οι μεγάλοι να λένε ότι  τα ξέρουνε, αλλά έχουνε παιδιά, τα οποία θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά και καλό είναι να παίρνουν τα φυλλάδια και να τα διαβάζουνε».

ΕΡ: Για τα Χριστούγεννα ο σύλλογος της Χωράφας τι ετοιμάζει;

ΑΠ: «Ο Σύλλογος μας για τις μέρες των Χριστουγέννων στις 17 Δεκεμβρίου θα κάνει μπροστά στρα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Πλουτάρχου, μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, όπου θα υπάρχουνε εδέσματα, θα κερασθεί ο κόσμος, χοροί, κάλαντα, τα χορευτικά θα χορέψουν.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή οι συνοικιακοί σύλλογοι Χωράφας, Αγίου Λουκά, Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Παρασκευής στις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 θα χορέψουν στην κεντρική πλατεία, διάφορους χορούς και μετά θα υπάρχουν και τα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία. Εμείς οι συνοικιακοί σύλλογοι είμαστε μία ομάδα. Ο Αγ. Λουκάς θα έχει από τις 9 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ένα σπιτάκι, ενώ η Χωράφα με τον Άγιο Κοωνσταντίνου θα έχουνε στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου. Παρακαλούμε όλοι να έρθουνε. Να δώσουμε μία ζωντάνια στην πόλη της Καβάλας και θα κεραστούνε από τα διάφορα εδέσματα που θα προσφέρουνε οι σύλλογοι».

 

Στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκονταν για ενημερωτικούς πάντα λόγους, όσον αφορά το AIDS, εκπρόσωποι της νεολαίας εθελοντισμού κι ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος Αντώνης Μιχαηλίδης, είπε τα εξής: «Κυρίως απευθυνόμαστε σε νέους. Μέσα από την ενημέρωση θα έρθει και ο μηδενισμός του ιού. Έχουμε ήδη στα χέρια μας το ενημερωτικό υλικό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο αναγράφονται και γιατί να κάνεις την εξέταση και τι είναι ο ιός».

ΕΡ: Ποιοι είσθε λοιπόν εσείς οι νέοι της νεολαίας ανάπτυξης και εθελοντισμού; Πότε δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα;

ΑΠ: «Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013. 9 Σεπτεμβρίου έγινε δημοτική επιτροπή του Δήμου κι από τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνουμε κάποια δράση, είτε ενημέρωσης, είτε ευαισθητοποίησης του κόσμου».

ΕΡ: Ανταποκρίνονται οι νέοι στους οποίους κυρίως απευθύνεσθε. Γίνατε σε αυτούς γνωστοί;

ΑΠ: «Από μέρους των νέων υπάρχει ένας δισταγμός, επειδή νομίζω είμαστε δημοτική επιτροπή, θεωρούνε ότι είμαστε και κομματικοποιημένοι. Προσπαθούμε να τα δείξουμε αυτό μέσω της δράσης μας, ότι δεν ισχύει, και θεωρούμε ότι ναι, ο κόσμος έχει και ειδικά οι νέοι ευαισθητοποιηθεί».

ΕΡ: Ακούσαμε ότι θα κάνετε κι εκλογές;

ΑΠ: «Θα γίνουν κι εκλογές, έρχονται τέλος του μήνα».

ΕΡ: Πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος σ΄ αυτή την ομάδα;

ΑΠ: «Μία απλή αίτηση είναι, μέσω του ιντερνετ. Μπορούν να κάνουν μία απλή εγγραφή και περιμένουν την απάντησή μας».

Διαβάστε επίσης