• 28 Απριλίου 2024,

Παραμένουν τα κλειστά – ανοίκιαστα καταστήματα

 Παραμένουν τα κλειστά – ανοίκιαστα καταστήματα

Δύο φορές το χρόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ασχολείται με τα άδεια – ανοίκιαστα καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους κι όπως είναι γνωστό τα μετρά ένα – ένα και δίνει στη συνέχεια τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Αυτό γίνεται το Μάρτιο και τον Αύγουστο.

Η καταμέτρηση των άδειων – κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Καβάλας έγινε πριν από λίγες ημέρες. Τα στοιχεία από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η έρευνα όμως που έκανε χθες η εφημερίδα μας, δείχνει ότι τα ανοικιαστα καταστήματα παραμένουν στο ίδιο επίπεδο, ίσως είναι και ελαφρώς λιγότερα. Η έρευνα που κάναμε αφορά δύο βασικούς εμπορικούς δρόμους, την οδό Ομονοίας και την οδό Βενιζέλου.

Στην οδό Βενιζέλου απ΄ τον κόμβο Φαλήρου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Κουντουριώτου, τα ανοίκιαστα καταστήματα είναι 25. 13 από το Φάληρο μέχρι την οδό Δαγκλή, 3 από την οδό Δαγκλή μέχρι το δημοτικό κήπο και 9 από την οδό Αβέρωφ μέχρι την οδό Κουντουριώτου.

Στην οδό Ομονοίας τα ανοίκιαστα καταστήματα είναι περισσότερα. Από τα παλιά δικαστήρια μέχρι την οδό Δοϊράνης 11. Από τη Δοϊράνης μέχρι το Επιμελητήριο 2. Από την Ίωνος Δραγούμη μέχρι την Εθνάρχου Μακαρίου 11. Από την Εθν. Μακαρίου μέχρι τον Άγιο Παύλο 8. Συνολικά δηλαδή τα ανοίκιαστα καταστήματα στην Ομόνοια είναι 32.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είχε μετρήσει το Μάρτιο του 2012, 430 επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, όχι μόνο στην Ομόνοια και τη Βενιζέλου, αλλά και σε όλους τους άλλους δρόμους – Μ. Αλεξάνδρου, Φιλελλήνων, Π. Μελά, Κ. Παλαμά, Ερμού, Ίωνος Δραγούμη – Το Μάρτιο του 2012 οι κλειστές επιχειρήσεις σε όλους αυτούς τους δρόμους ήταν 50.

Με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα μας, οι κλειστές επιχειρήσεις σε δύο μόνο δρόμους, στη Βενιζέλου και την Ομόνοια, είναι 57. Περιμένοντας τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου όπου αυτός δεν ερευνά τα ανοίκιαστα καταστήματα στη Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου, αλλά σε ένα μικρότερο τμήμα της οδού Βενιζέλου, φαίνεται ότι τελικά οι κλειστές επιχειρήσεις, το φθινόπωρο του 2012, είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με το Μάρτιο του 2012. Σε σχέση όμως με τα στοιχεία του 2011, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη.

 

Διαβάστε επίσης