Παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ – Οι καταναλωτές περιόρισαν τη χρήση ρεύματος

 Παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ – Οι καταναλωτές περιόρισαν τη χρήση ρεύματος

Παρεμβάσεις εντός του αστικού ιστού υλοποιούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνεργασία του δήμου Καβάλας αυτό το διάστημα. Όπως για παράδειγμα οι εργασίες που εκτελούνται στην οδό Μεχμέτ Αλή της Παναγίας, όπου σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογείωσης του δικτύου ώστε σε λίγες ημέρες να απομακρυνθούν εντελώς και οι κολώνες του παλιού εναέριου δικτύου. Η εικόνα που θα δημιουργηθεί για κατοίκους κι επισκέπτες της χερσονήσου θα είναι εξαιρετική, αφού στο εξής δε θα υπάρχει «οπτική ρύπανση» λόγω των στύλων.
Μεγάλη είναι η παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ που εξελίσσεται στη συνοικία των Ποταμιουδίων, όπου υλοποιούνται υπογειώσεις που ξεπερνούν σε μήκος και το ένα χιλιόμετρο. Η παρέμβαση, όταν θα ολοκληρωθεί, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και οι περίοικοι θα αντιληφθούν τη διαφορά που θα προκύψει. Εν αναμονή βρίσκεται ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου για τις μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας επί των οδών Βενιζέλου κι Ερυθρού Σταυρού. Να σημειωθεί ότι θα προπορεύονται τα συνεργεία του δήμου προκειμένου να ανοίγουν τα χαντάκια και θα ακολουθούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για την υπογείωση των καλωδίων. Τέλος, ένας σπάνιος για την Καβάλα υποσταθμός ειδικού κλειστού τύπου τοποθετήθηκε στην οπίσθια πλευρά του ανακαινισμένου σχολικού κτηρίου του 2ου γυμνασίου, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.
Τα απογευματινά μπουρίνια των προηγούμενων ημερών ταλαιπώρησαν πολύ, όχι μόνο τα νοικοκυριά της Καβάλα αλλά και το διαχειριστή του ηλεκτρινού δικτύου. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο υπαίθριο κομμάτι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στάθηκαν η αιτία για πτώσεις δέντρων επάνω στα καλώδια του δικτύου, για σπασμένους στύλους, για κόψιμο αγωγών και καταστροφή μετασχηματιστών, άρα και για πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Επί του παρόντος, αύξηση στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος δεν καταγράφεται όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Μεταφράζοντας τη στάσιμη κατάσταση, ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας Σάββας Τακίδης επεσήμανε ότι οι καταναλωτές το σκέφτονται δύο φορές πριν πατήσουν κάθε διακόπτη φωτισμού ή κλιματισμού. Κατά το παρελθόν, η έναρξη της θερινής περιόδου σηματοδοτούσε και την «ανηφόρα» της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

=

 

Διαβάστε επίσης