• 19 Μαΐου 2024,

Παρουσιάστηκαν «Οι φίλοι του κλασσικού αθλητισμού»

 Παρουσιάστηκαν «Οι  φίλοι του κλασσικού αθλητισμού»

Σήμερα  το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου «Οι  φίλοι του κλασσικού αθλητισμού Καβάλας».

Στο πάνελ της συνέντευξης ήταν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ, , η αντιπρόεδρος  Βίκυ Γλυκοπούλου, ο γενικός γραμματέας Κώστας Κουγιουμτζόγλου   και ο ταμίας Παναγιώτης Σταυρίδης.

Ακόμη συμμετέχει και ο κ. Μιχάλης Γκάγκαλης σαν μέλος.

Αρχικά έλαβε το λόγο ο Παναγιώτης Κώστας Κουγιουμτζόγλου τονίζοντας τα εξής: « Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία. Θα τα λέμε όλα. Δεν θα κρύβουμε τίποτα. Ευχαριστούμε την κυρία Δήμαρχο που μας παραχώρησε την αίθουσα και τον κ. Μπάμπη Δράκο, που φρόντισε για την όλη κατάσταση αυτή. Είμαστε διοικούσα επιτροπή και εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου, θα κάνουμε τον επόμενο μήνα».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ: « Σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε συλλόγους κλασσικού αθλητισμού της Καβάλας. Θέλουμε να κάνουμε καινούριους συλλόγους στίβου στο νομό μας.

Να κάνουμε διαλέξεις με τα καλά και τα οφέλη του κλασσικού αθλητισμού, στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα ΤΕΙ.

 

Θα κάνουμε διαλέξεις για τα κακά που υπάρχουν, από ορισμένους, παίρνοντας απαγορευμένες ουσίες για να πετύχουν το σκοπό τους. Θα δημιουργήσουμε αθλητικό μουσείο, που δεν υπάρχει. Όχι μόνο του στίβου αλλά όλων των αθλημάτων της Καβάλας.

Γενικά θα είμαστε αυτοί που θα στεκόμαστε, δίπλα σε όλους τους συλλόγους.  Είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε συμπαράσταση από Δήμαρχο. Ο Γιώργος ο Φιλόσογλου είναι δίπλα μας. Χάσαμε την επιτροπή του ΣΕΓΑΣ που έχει πάει στις Σέρρες. Συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή στην Καβάλα και ο κ. Φιλόσογλου ήταν για 4, 5 ώρες δίπλα μας. Εχουμε και άλλες ενέργειες στο «Ανθή Καραγιάννη» όπως το ταρτάν, που είναι σε κακά χάλια. Εμείς δεν είμαστε κάποιος σύλλογος ανταγωνιστικός. Θα είμαστε δίπλα ακόμη στους κριτές, στον ΣΕΒΑΣ , στα ΑμεΑ αλλά και στα Special Olympics».

Η Βίκυ Γλυκοπούλου πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα όραμα. Θέλουμε να έχουμε αρωγό τη Δημαρχία μας και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος ο Παναγιώτης Σταυρίδης είπε μεταξύ των άλλων: «  Μας ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών μας. Είναι μια εντελώς ρομαντική πρωτοβουλία. Όλους τους συλλόγους τους έχει εγκαταλείψει η πολιτεία.  Ολοι οι πρωταθλητές προχώρησαν με τη βοήθεια των γονιών τους αλλά και κάποιων προπονητών. Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην όλα διαδικασία, τα παιδιά μας να γυμνάζονται οργανωμένα στους συλλόγους.

Είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι.  Ο ρομαντισμός έχει αυτή την έννοια. Θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό».

 

Διαβάστε επίσης