• 19 Απριλίου 2024,

Παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής – Σίμος Ανθουλάκης: « Είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω, στα δύσκολα»

 Παρουσιάστηκε  ο νέος προπονητής – Σίμος Ανθουλάκης: « Είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω, στα δύσκολα»

Το πρωί στο «Ανθή Καραγιάννη» έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή του ΑΟΚ.

Ο Σίμος Ανθουλάκης έκανε δηλώσεις για την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας, μετά από περίπου 8 χρόνια. Έδειξε σιγουριά για τον ευατό του, ότι θα τα καταφέρει.

Αρχικά τοποθετήθηκε ως εξής: « Γνωρίζουμε όλοι, εμείς και εσείς, σε τι δύσκολη στιγμή βρίσκεται ο ΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω τα δύσκολα… στα δύσκολα. Είναι η τέταρτη, θα έλεγα. Τα κατάφερα και τις τρεις άλλες φορές.

Θεωρώ ότι και τώρα θα τα καταφέρουμε, με τη βοήθεια του κόσμου, με τη βοήθεια όλων σας. Πάνω απ` όλα θα έχω συμπαραστάτες τους συνεργάτες μου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι για πολλά λόγια. Είναι για δουλειά.

Θα ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό τομέα. Παρακολουθώ την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ευελπιστούμε να βγάλουμε και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούν να μας δώσουν τα παιδιά. Θα στραφούμε πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι απο τώρα και στο εξής δεν απομένει να γίνουν πράξη τα οποία έχουμε αναφέρει πριν».

Ο Σίμος Ανθουλάκης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

*Για το τι θα προσπαθήσει να αλλάξει εκτός από τη ψυχολογία: « Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη ψυχολογία αλλά και την τακτική πλευρά της ομάδας. Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στην τακτική. Δεν υπάρχει καμία μομφή στον κ. Χαραλαμπίδη. Ο καθένας προπονητής βλέπει με το δικό του μάτι, πως πρέπει να ενεργήσει και ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσει. Ο κ. Χαραλαμπίδης έκανε αυτό που νόμιζε καλό για την ομάδα».

*Για το στόχο που θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα: « Τι να μιλάμε αυτή τη στιγμή για άνοδο; Ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται. Να κερδίζουμε τα παιχνίδια που ακολουθούν. Θα κοιτάμε ξεχωριστά το καθένα».

*Για το αν είναι ρίσκο που αναλαμβάνει τον ΑΟΚ, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: « Δεν έχω μείνει έξω από το χώρο. Εργαζόμουν σε Ακαδημίες, είχα την ευθύνη των Ακαδημιών του ΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, φυσικά είναι ένα ρίσκο. Είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνω αυτό το ρίσκο. Θεωρώ όπως είπα και πριν, ότι και τώρα θα τα καταφέρω. Συνεργάτης μου, προς το παρών θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν προπονητή τερματοφυλάκων και έναν γυμναστή».

*Για το αν έχει σχηματίσει κάποια εικόνα για το ρόστερ, με δεδομένο ότι έχει δει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια: « Υπάρχει μια εικόνα αλλά δεν είναι πλήρης.

Αυτή θα την δω, μέσα από τις προπονήσεις, όπου θα εκτιμήσουμε τα ανάλογα προσόντα των ποδοσφαιριστών για να καταλήξουμε κάπου. Με τη βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου, θα προσπαθήσουμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό. Η συμφωνία μας είναι πως θα πάει η ομάδα καλά. Τίποτα άλλο…»

*Το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της Καβάλας: « Δεν νομίζω να μούδιασε ο κόσμος με το άκουσμα της πρόσληψης μου. Πρέπει να το δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση. Δε θα τους διαψεύσουμε γι` αυτό. Βέβαια χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Πρέπει να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου. Η βοήθεια είναι πολύ μεγάλη στον αγώνα. Μέχρι τώρα υπάρχει μια πίκρα από την πορεία της ομάδας. Εμείς είμαστε τώρα για να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο διαφορετικό. Θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε τον κόσμο, στο γήπεδο. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με την απόδοση μας. Αυτό θα το πετύχουμε».

*Για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα στο γήπεδο: « Θα το δείτε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να δω το ρόστερ, να δω τα παιδιά. Από εκεί και πέρα να κρίνω, το τι σύστημα θα ακολουθήσει η ομάδα. Θεωρώ ότι θα γίνουμε πολύ περισσότερο επιθετικοί».

 

 

Διαβάστε επίσης