• 1 Μαΐου 2024,

ΠΑΣΧΑ ήταν και πέρασε …

 ΠΑΣΧΑ ήταν και πέρασε …

Παρά το άσχημο οικονομικό περιβάλλον που εχουν δημιουργήσει για άλλη μια φορά οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας οι έλληνες γιορτάσανε και φέτος τις άγιες ημέρες του ΠΑΣΧΑ με κατάνυξη μέχρι και την κορύφωση του θείου δράματος και πολύ τσιτσί στα κάρβουνα την ημέρα του ΠΑΣΧΑ.

Το μενού ξεκινούσε απο την παραδοσιακή μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση  και έφτανε στους πιο μερακλήδες μέχρι τα κοκορέτσια και τα κατσίκια στην σούβλα.

Η σούβλα είναι ωραία αλλά θέλει προετοιμασία και θέλει και γνώση γιατί οσο ορεξάτος και να είσαι αν δεν ξέρεις τα μυστικά της σούβλας μπορεί να την πατήσεις.

Απο το πως θα αλατίσεις το σφαχτό μέχρι πως θα το δέσεις για να μην σου πέσει στην διάρκεια του ψησίματος.

Τέλος πάντων για άλλη μια φορά όλα πήγανε καλά και το κατσικάκι στην σούβλα έγινε λουκούμι.

Μπύρα άφθονη και πετσούλα ξεροψημένη με μπόλικη αλατορίγανη.

Το πιο βασικό στην σούβλα είναι το αλάτισμα.

Μην το φοβάστε το αλάτι στην σούβλα γιατί το κρέας το σηκώνει και θα πρέπει είτε το κατσίκι είτε το κοκορέτσι να είναι τσιμπημένα στο αλάτι.

Φέτος βέβαια το ΠΑΣΧΑ ο μεγαλύτερος σύμμαχος των ελλήνων ήτανε ο καιρός που ήτανε άκρως ανοιξιάτικος και θα έλεγα ίσως και ολίγον καλοκαιρινός.

Απο την κακοκαιρία της Μεγάλης Πέμπτης μέσα σε ένα βράδυ φθάσαμε στην καλοκαιρία της Μεγάλης Παρασκευής που ο καιρός ήτανε ανοιξιάτικος και πολλά υποσχόμενος.

Νομίζω οτι σήμερα μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για το τέλος του χειμώνα και την έναρξη μιας άλλης εποχής που θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24άωρα για να διαπιστώσουμε αν αυτή η εποχή θα είναι η άνοιξη ΄ή το καλοκαίρι γιατί υπάρχουν και κάποιοι που λένε οτι φέτος το πέρασμα θα είναι με την μία στο καλοκαίρι χωρίς την ενδιάμεση άνοιξη.

Πάντως τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ που σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε ακόμα και τους 20 βαθμούς όλο και περισσότεροι ρίχνανε το βλέμμα τους προς θάλασσα μεριά που έχει πάρει την καλοκαιρινή της όψη.

Προχθές ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του Αλ Τσαντίρι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις ολιγωρίες του Τσίπρα λέγοντας οτι τουλάχιστον το βλέμμα του Τσίπρα δεν είναι βρώμικο και αυτό είναι πολύ μεγάλη ιστορία.

Ίσως να είναι και έτσι αλλα το θέμα είναι οτι κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί και με το βλέμμα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών που είναι απο ταλαίπωρο μέχρι απογνωσμένο.

Οκ το βλέμμα του Τσίπρα είναι καθαρό αλλα η αλήθεια είναι οτι τον ψηφίσαμε για να ασχοληθεί με τα βλέμματα των ελλήνων που τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί σε αυτή την αμαρτωλή ιστορία της κρίσης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός όλη αυτή την εβδομάδα θα είναι καλός με πολύ καλές θερμοκρασίες μέχρι και 23 βαθμούς.

Νομίζω οτι αν πάνε έτσι τα πράγματα μέχρι και τέλος του μήνα θα έχουμε κάνει την πρώτη μας βουτιά.

Πάρα πολλές χρονιές η πρώτη βουτιά γινόταν μέσα στον Απρίλη.

Πέρσι ή πρόπερσι είχαμε ξεκινήσει τα μπάνια τον Απρίλη και είχαμε επανέλθει το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη γιατί ο καιρός στο μεταξύ είχε χαλάσει με βροχές και αντάρες.

Ευελπιστούμε να μην πάθουμε τα ίδια και φέτος.

Λοιπόν λεβέντες καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Πιστεύουμε οτι θα πάμε καλά παρά τις δυσκολίες των καιρών.

Στην τελική οτι είναι να γίνει θα γίνει.

Μην μαραζώνεται.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης