• 18 Μαΐου 2024,

Περιμένοντας την εντολή της ΕΕΤΑΑ

 Περιμένοντας την εντολή της ΕΕΤΑΑ

Μια εβδομάδα πέρασε αλλά η επιβλέπουσα αρχή του έργου της οδού Βενιζέλου δεν έδωσε την εντολή στον Δήμο Καβάλας προκειμένου τα έργα να αρχίσουν. Το γεγονός δεν αλλάζει την ουσία του θέματος. Την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης επέμενε ότι η εντολή θα δοθεί, τα δε έργα θα αρχίσουν άμεσα. Την ίδια ενημέρωση και ετοιμότητα για τα έργα της Βενιζέλου έχει και ο ανάδοχος. Ο οποίος περιμένει.

Η εντολή στον Δήμο Καβάλας θα δοθεί από την επιβλέπουσα αρχή του έργου δηλαδή την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Με τον γνωστό όρο το έργο να τελειώσει μέχρι την 31 Μάη. Στο Δημαρχείο λένε «περιμένουμε από μέρα σε μέρα». Όσο για το κλείσιμο της οδού Βενιζέλου όσο εκεί θα γίνεται έργο, επιμένουν ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Είναι χαρακτηριστική η φράση εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας: «Το έργο θα προλάβει την 31η Μάη μόνο αν όσο γίνεται ο δρόμος θα είναι κλειστός από κυκλοφορία. Αν όχι όλος, σίγουρα το τμήμα που θα γίνονται εργασίες». Η διακοπή κυκλοφορίας στη Βενιζέλου λόγω των έργων θορυβήσει τους επαγγελματίες της περιοχής (που πάντως θέλουν το έργο), αλλά και το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Το οποίο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υποχρεωθεί να μεταφέρει τα δρομολόγια του προς το κέντρο της πόλης στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Αυτό θα γίνει προσωρινά.

Στο μεταξύ εντός 10-15 ημερών τελειώνει το έργο στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Απέμεινε ένα μόνο μικρό τμήμα, πλησίον της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Θα λέγαμε ότι οι εργασίες αργούν σκόπιμα ώστε να ξεκαθαρίσει η συνέχιση του στην οδό Βενιζέλου. Ο ανάδοχος άφησε τελευταίο κομμάτι του έργου την περιοχή που χρησιμοποιεί ως εργοτάξιο. Αυτό έγινε για ευνόητους λόγους και φυσικά δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι η επέκταση των εργασιών στη Βενιζέλου όπως επίσης ο συντονισμός με ΔΕΗ και ΟΤΕ αφού κι αυτοί θα κατασκευάσουν νέα δίκτυα κάτω από τα νέα πιο πλατιά πεζοδρόμια. Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης άφησε να εννοηθεί ότι το έργο της υπογείωσης του δικτύου είναι έτοιμο να αρχίσει αρκεί να αρχίσει και το δημοτικό έργο στην οδό Βενιζέλου.

 

Διαβάστε επίσης