Περιοδεία Μάκη Παπαδόπουλου στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας

 Περιοδεία Μάκη Παπαδόπουλου στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις σε τοπικές κοινότητες του Δ. Καβάλας και έκανε επαφές με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, με επαγγελματίες και κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε (Π.Καβάλα, Κορυφές, Πολύνερο, Λημνιά, Βουνοχώρι, Λυκόστομο, Κρυονέρι, Ζυγός, Αμυγδαλεώνας).

Σκοπός των επισκέψεων και των επαφών του Μάκη Παπαδόπουλου ήταν να ενημερωθεί για τα καθημερινά προβλήματα, τις ανάγκες σε υποδομές και τις προτεραιότητες σε μεγάλα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες. Παράλληλα, έθεσε το θέμα της ανάπτυξης και της απασχόλησης μέσα από την αξιοποίηση πόρων που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έσοδα και νέες θέσεις εργασίας προς όφελος των κατοίκων. Οι τοπικές κοινότητες διαθέτουν σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της μεταποίησης. Χρειαζόμαστε συνεπώς μία στρατηγική και έναν σχεδιασμό για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος μας να υλοποιήσει έργα και δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος θα συνεχίσει την περιοδεία του την ερχόμενη εβδομάδα σε Δάτο, Πολύστυλο, Φιλίππους, Κρηνίδες, Λυδία και Χαλκερό, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας.

Πολιτικός διάλογος ή μικρόψυχες επιθέσεις;

Με έκπληξη και λύπη πληροφορούμαστε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ με την οποία ο κ. Σιμιτσής επιτίθεται με απαξιωτικό τρόπο και ειρωνικό ύφος τόσο στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας Κίνησης κ. Μάκη Παπαδόπουλο όσο και στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, με αφορμή ένα τεχνικό ζήτημα που αφορά στην ύπαρξη ή όχι φακέλων τεκμηρίωσης για τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Σιμιτσής φαίνεται ότι προσπαθεί διαρκώς να «επιπλέει» στην επικαιρότητα δημιουργώντας εντυπώσεις και τεχνητές αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο και χρησιμοποιώντας ειρωνικό ύφος απέναντι στους πολιτικούς συνομιλητές του. Είναι πλέον φανερό ότι έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον πολιτικό διάλογο: εμείς επιλέγουμε τα πολιτικά επιχειρήματα, εκείνος επιλέγει συχνότατα τις ειρωνείες και τις προσβολές.

Υπάρχει όμως μία σοβαρότερη διάσταση στη μη-πολιτική συμπεριφορά του κ. Σιμιτσή, καθώς εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο: όσο επιμένει να κινείται έξω από κάθε έννοια πολιτικής ευπρέπειας, τόσο υπονομεύει ανοιχτά τη δυνατότητα να υπάρξει σοβαρός πολιτικός διάλογος και συνεννόηση ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις για το καλό του τόπου μας. Μήπως όμως επιδιώκει ακριβώς αυτό; Μήπως επιδιώκει να δημιουργεί τεχνητές διαχωριστικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν;

Διαπιστώνουμε επίσης, με μεγαλύτερη λύπη, ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιεύθηκε από την παράταξη της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Και ρωτάμε ευθέως: εκφράζει όλους τους συναδέλφους της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ το προκλητικό και προσβλητικό ύφος αυτής της ανακοίνωσης;

Ο κ. Σιμιτσής ξεχνά ότι πρόσφατα κρίθηκε από τους πολίτες του Δήμου Καβάλας για την «ηχηρή» έλλειψη σχεδίου, οράματος, έργου και αποτελεσματικότητας στη διάρκεια των 2 θητειών του ως Δήμαρχος. Μέσα σε 8 χρόνια διοίκησης, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε καμία μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου. Θα ήταν λοιπόν σοφότερο να κάνει έναν απολογισμό για τις ευθύνες που έχει η διοίκησή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος μας αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι ξεκινά την πολιτική του πορεία από το μηδέν. Δεν μπορούν να μας φταίνε συνέχεια οι άλλοι.

Τόσο ο κ. Σιμιτσής όσο και η κ. Τσανάκα κρίνονται πλέον εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα δεν το περιμένεις να έλθει. Προετοιμάζεσαι για να έλθει. Τέτοιο αποτέλεσμα δεν είδαμε ούτε να προετοιμάζεται ούτε να έρχεται επί διοίκησης Σιμιτσή. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει ακόμη την ευκαιρία να δείξει ουσιαστικά δείγματα προς την κατεύθυνση μίας αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και των προκλήσεων του Δήμου μας. Εμείς εκφράζουμε με τις πράξεις μας μία διαφορετική αντίληψη της πολιτικής, που βασίζεται στο τρίπτυχο «συνεννόηση – συνεργασία – ενότητα». Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τόσο προς την κατεύθυνση της καλής προετοιμασίας όσο και του καλύτερου αποτελέσματος για τον τόπο μας.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Διαβάστε επίσης