Περιπολία στους πεζόδρομους

 Περιπολία στους πεζόδρομους

Πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου είχε ζητήσει τη βοήθεια του τμήματος τροχαίας Καβάλας προκειμένου στους πεζόδρομους να τηρείται η νομοθεσία τόσο σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα, όσο και με την είσοδο στους πεζόδρομους αυτοκινήτων και δικύκλων.
Ο κ. Διαμαντάρης αναπληρωτής διοικητής της τροχαίας Καβάλας είχε υποσχεθεί ότι αυτά που άκουσε από πλευράς των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου θα τα λάβει σοβαρά υπόψη του.
Χθες το πρωί σε ώρες αιχμής κυκλοφοριακής και εμπορικής, περιπολικά της τροχαίας βρίσκονταν στην είσοδο πεζόδρομων στην οδό Κωστή Παλαμά και στην οδό Παύλου Μελά.
Με αυτή την παρουσία τους οι τροχονόμοι έλεγχαν την τήρηση της νομοθεσίας και όπως «άτυχος» οδηγός έβγαινε εκείνη την ώρα από το πεζόδρομο, εισέπραττε τη σχετική προβλεπόμενη από το νόμο κλήση.
Αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν πολλά περιστατικά. Οι τροχονόμοι πάντως έμειναν για ώρα και στους δύο πεζόδρομους, στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσους, ακόμα και τις πρωϊνές ώρες – πολύ περισσότερο απόγευμα και βράδι – μπαίνουν στους πεζόδρομους με τα δίτροχα και τετράτροχα οχήματά τους, σαν να είναι δρόμοι κανονικοί. Η τροχαία Καβάλας θα επανέλθει δριμύτερη στην ίδια δραστηριότητα καθώς διευκολύνεται από το γεγονός ότι οι πεζόδρομοι στους οποίους πρέπει να τηρείται ο νόμος, είναι κοντά ο ένας με τον άλλο κι έτσι με σχετικά περιορισμένο προσωπικό, μπορεί να ελέγχει την κατάσταση, σε όλη την περιοχή των πεζόδρομων, από την πλατεία καπνεργάτη έως την πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης