Πιο φθηνοί οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Καβάλας

 Πιο φθηνοί οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Καβάλας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κι ένα από πιο ενδιαφέροντα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι αυτό που αναφέρεται στην τέλεση του πολιτικού γάμου. Οι πολιτικοί γάμοι τελούνται στην Ελλάδα στα δημαρχεία, από το 1982. Το 2011 ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αποφάσισε να αυξήσει το τέλος του πολιτικού γάμου, για όσους πολιτικούς γάμους γίνονται στο δήμο Καβάλας, στα 100 ευρώ. Ενιαίο ποσό σε δημότες, ετεροδημότες, αλλοδαπούς, με εξαίρεση τους άπορους.
Η διοίκηση της κας Τσανάκα αντιλαμβάνεται ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, πλήττει κάθε νοικοκυριό, κρίνει ότι είναι δυνατή η μείωση του τέλους για κάθε πολιτικό γάμο σε ποσοστό 50%. Τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο θ΄ αποφασίσει τα χρήματα που θα πληρώνουν οι νεόνυμφοι που θα παντρευτούν πολιτικά στο δημαρχείο να μειωθούν από τα 100 στα 50 ευρώ.
Η εισήγηση αναφέρει ότι κατά τα λοιπά, ισχύει προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που έχει παρθεί το 2011.
Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα εγκριθεί η επιχορήγηση του λυκείου των ελληνίδων, στο ποσό των 5.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά ζητά από το δήμο Καβάλας το Λύκειο των Ελληνίδων, οικονομική ενίσχυση για το έτος 2014, με επιστολή του προς το Δήμο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014. Θα τα διαθέσει για την κάλυψη διαφόρων εξόδων.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητείται πάλι το θέμα της παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ως έδρες ομάδων για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου 2014 – 2015. Στην εισήγηση σημειώνεται ότι: «Η παραχώρηση γίνεται μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2015. Αν τα γήπεδα αυτά αδειοδοτηθούν το θέμα θα ξαναπασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο». Η εισήγηση αναφέρει επίσης ότι: «στις περιπτώσεις αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και μόνο θα προηγηθούν συμβάσεις παραχώρησης ή πρωτόκολλα συνεργασίας με τους συλλόγους με τα οποία θα καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι παραχώρησης κατόπιν διαβούλευσης».
Τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο θα παραχωρήσει το Βερούλειο στον Ηρακλή Καβάλας, την ΑΕ Καβάλας και το Βύρωνα Καβάλας. Το γήπεδο Κωτσάλου στον ΠΑΟΚαβάλας, στον Ολυμπιακό Καβάλας, στην Καβάλα 86, Καβάλα 2004 ως δεύτερη έδρα. Το δημοτικό γήπεδο Χαλκερού στον Ατρόμητο, στον Ποσειδώνα Καβάλας και την Καβάλα 2004. Το γήπεδο της Νέας Καρβάλης, στο Ναζιανζό, τους Μυρμιδόνες και την Καβάλα 86 ως δεύτερη έδρα. Το γήπεδο του Αμυγδαλεώνα στη Δόξα, του Ζυγού στον Άρη, του Κρυονερίου στην Ελπίδα, αλλά και στα Χελιδόνια Νέου Ζυγού, το γήπεδο Φιλίππων στο Μέγα Αλέξανδρο, το γήπεδο Κρηνίδων στον Κεραυνό, το γήπεδο Λυδίας στη Δόξα, το γήπεδο Πολυστύλου στην Ασπίδα και το γήπεδο του Δάτου στον Άγιο Λουκά, τους Λύκους Νομού Καβάλας.
Από πλευράς κλειστών γυμναστηρίων, η εισήγηση προτείνει, παραχώρηση του κλειστού των Ποταμουδίων, του «Αλ. Δήμογλου», του Αμυγδαλεώνα, στην Ένωση, τον ΑΟΚ, τον Αστέρα, την Αγία Βαρβάρα, τους Πάνθηρες, τον Ηρακλή Αγίου Ιωάννου, τους Μακεδόνες Κρηνίδων, τον Αμυγδαλεώνα, την Σάρισα και την Ίρις Καβάλας.
Άλλα θέματα που θ΄ απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα είναι ο καθορισμός δικαιώματος χρήσης του κλειστού κολυμβητηρίου. Το ίδιο θέμα τη Δευτέρα το μεσημέρι θα πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή.
-Προβλέπεται χρέωση δέκα (10) ευρώ για κάθε παιδί αθλητή, εφόσον είναι αθλητής ομίλου, με έκπτωση αν υπάρχουν παιδιά δύο – τρία ή και περισσότερα που προέρχονται από την ίδια οικογένεια.
-Όσο για τους πολίτες – αθλούμενους, η ημερήσια χρέωση κολύμβησης είναι 4 ευρώ.
-Η απλή κολύμβηση, γυμναστήριο και βάρη, για ένα μήνα 25 ευρώ.
-Προετοιμασία για σώματα ασφαλείας και ακαδημίες πέντε ευρώ την ημέρα.
-Δωρεάν επισκέψεις στους μαθητές των σχολείων.
-Πρόγραμμα για εγκύους το μήνα σαράντα (40) ευρώ.
-Πρόγραμμα για ΑΜΕΑ το μήνα 10 ευρώ.
-Φοιτητές – φαντάροι το μήνα 15 ευρώ.
-Για την 3η ηλικία η απλή κολύμβηση μαζί με γυμναστήριο, 20 ευρώ το μήνα, συν το πρόγραμμα 25 ευρώ.
-Ημερήσια χρέωση της σάουνας που υπάρχει στο κλειστό κολυμβητήριο με 30λεπτη επίσκεψη, 3 ευρώ.
-Μηνιαία χρέωση σάουνας με 4 30λεπτες επισκέψεις, 6 ευρώ.
-Για τους αγώνες ομάδων, εφόσον πρόκειται για ημερήσιους ή διήμερους αγώνες της ομοσπονδίας, 1000 ευρώ, ανεξάρτητα των αγωνιζομένων.
Εάν οι αγώνες είναι διασυλλογικοί, μιας ή δύο ημερών, 300 Ευρώ.
Τέλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα, θα εγκριθεί η εκτέλεση του έργου, επισκευές στεγών στο 5ο δημοτικό σχολείο, στο κτήριο του Πυθαγόρα, στο ειδικό γυμνάσιο στη Νέα Καρβάλη και στο ΚΑΠΗ της Νέας Καρβάλης.
Βάσει της μελέτης θα έχουν όλα αυτά προϋπολογισμό 77.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης