Πλήρης στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο στον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη

 Πλήρης στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο στον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη

Με την είδηση της παραιτήσεως του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή από τη διοίκηση του ΒΙΟΠΑ για λόγους ευθιξίας, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Τάσου Σμυρλόγλου ως αναπληρωτή του από την ίδια θέση άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναμενόμενη ενημερωτική συνάντηση για τον αγωγό ΤΑΡ από την κατασκευάστρια εταιρεία, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί προ ημερών. Χθες ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα και για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, όπου κατατέθηκε η πρόταση του ΤΕΕ ΑΜ για την ορεινή όδευση του αγωγού. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν μεν οι αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων αλλά θα είναι πιο δαπανηρή η κατασκευή, αφού η όδευση θα γίνει σε δυσκολότερα εδάφη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ενημέρωση περί του σταθμού LNG, διευκρινίζοντας ότι ο σταθμός της Καβάλας κι εκείνος της Αλεξανδρουπόλεως είναι επιλέξιμες. Η συζήτηση περί του θέματος με τους εκπροσώπους της ΔΕΠΑ δεν ήταν αναλυτικότερη επομένως περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν.

Εξήντα δήμαρχοι, κοινοτάρχες και σύμβουλοι από τη Βουλγαρία θα φτάσουν σήμερα στην Καβάλα προκειμένου να παρακολουθήσουν σεμινάριο για το βουλγαρικό αυτοδιοικητικό δίκαιο, το οποίο θα συγκρίνουν με το αντίστοιχο ελληνικό.

Σχετικά με το Περιγιάλι, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την υπογραφή της οριστικής πράξης εφαρμογής του σχεδίου, πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα ολοκληρώθηκε έστω και αν η πράξη μεταγραφής διαρκέσει επιπλέον τρεις ή τέσσερις μήνες. Πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά σε 4.500 ιδιοκτήτες και σε 3.000 ιδιοκτήτες. Μια 30χρονη περιπέτεια του δήμου και των οικοπεδούχων έφτασε στο τέλος της.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Για την προσβλητική ανακοίνωση της Πατριωτικής Κίνησης και την απαράδεκτη επίθεση που δέχεται ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης από τα μέλη του φορέα σχετικά με την ανάπλαση του παλιού μετρεσέ μίλησαν τόσο ο Ηλίας Ιωαννίδης όσο και ο Ανέστης Δημητριάδης. Ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε να την αποκαλέσει «πατριωτική» την κίνηση που αμφισβητεί τον πατριωτισμό του και ζήτησε την αντίδραση του σώματος έναντι στην ημιμάθεια ορισμένων απολίτιστων. «Εκείνο που προέχει είναι η αξιοπρέπεια του σώματος και εάν κάποιος σύμβουλος αμφισβητήσει τον πατριωτισμό μου, είμαι έτοιμος να παραιτηθώ άμεσα», τόνισε ο κ. Μουριάδης συμπληρώνοντας ότι δεν είναι προδότης και δε θα ήθελε τα παιδιά του να φέρουν παρόμοιο στίγμα.

Για τη σοβαρότητα του θέματος συμφώνησε ο Δήμαρχος και ζήτησε από το σώμα να σταθεί αλληλέγγυο και να μην επιτρέψει σε οποιονδήποτε ανεγκέφαλο να εξοντώσει ηθικά και κοινωνικά έναν άνθρωπο. «Λυπάμαι πολύ γιατί αν και προσπαθούμε στην Καβάλα να διατηρήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, φαίνεται ότι επωάζουμε και το αβγό του φιδιού», σημείωσε ο κ. Σιμιτσής. Ναι στο διάλογο αλλά όχι με όσους υβρίζουν και ασχημονούνε, παρατήρησε ο Δήμαρχος.

Η Δήμητρα Τσανάκα παρακάλεσε να μη δοθεί περαιτέρω σημασία στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να μη λάβει περισσότερη προσοχή από όση αξίζει. «Φανείτε δυνατός και σταθείτε στα πόδια σας», σύστησε η κ. Τσανάκα στον αντιδήμαρχο. Ο Άρης Βέρρος θύμισε ότι η Συμπαράταξη Πολιτών έγκαιρα είχε χτυπήσει το καμπανάκι για τη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ αυτονόητη είναι η στήριξη της στο πρόσωπο του κ. Μουριάδη. Τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στον αντιδήμαρχο καταδίκασε απερίφραστα και ο Νίκος Κιοσές.

Αμέριστη συμπαράσταση στον αντιδήμαρχο για το έργο του παλιού μεντρεσέ προσέφερε ο Ηλίας Καλανταρίδης. Επί του συγκεκριμένου έργου πάντως όλοι είναι σύμφωνοι και οι πάντες στηρίζουν τις ενέργειες του Θόδωρου Μουριάδη. Ψήφισμα επιλέχθηκε να μην εκδοθεί διότι έτσι θα δίνονταν μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα της Πατριωτικής Κίνησης.

 

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Μετά την απόσυρση του δασικού χάρτη τι μέλει γενέσθαι, ρώτησε ο Άρης Βέρρος, θέτοντας εκτός ημερησίας ερώτημα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος απήντησε ότι ζήτησε από το γραφείο του κ. Μανιάτη να τεθεί η Καβάλα σε προτεραιότητα.

Ο Βαγγέλης Παππάς στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίον τα κεντρικά αθηναϊκά όργανα απαξιώνουν τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την απόρριψη της δρομολόγησης του υδροπτέρυγου από το ΣΑΣ. Ο Δήμαρχος παρατήρησε ότι σχετική υποστηρικτική επιστολή στάλθηκε και από το δήμο.

Ο κ. Παππάς στηλίτευε όμως και τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίον οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ αντιμετωπίζουν τους καβαλιώτες «ιθαγενείς», προσφέροντας καθρεφτάκια και πιστεύοντας ότι έτσι θα καλοπιάσουν τους πολίτες.

Ο κ. Παππάς ρώτησε τον αντιδήμαρχο τεχνικών Θόδωρο Μουριάδη εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η περιβόητη σύνδεση του Παληού με την Εγνατία, κάτι που αποτελεί υπόσχεση εδώ και πολλά χρόνια. Η υπόθεση είναι δύσκολη και περίπλοκη, απήντησε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι ο αριθμός των κόμβων μειώνεται διαρκώς λόγω οικονομικών συνθηκών. Πάντως ο Δήμαρχος στις 29/10 που θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ θα συζητήσει αρκετά θέματα, μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο.

 

 

Διαβάστε επίσης