Πληρώνεις περισσότερα για να μείνεις στη ρύθμιση του ΟΑΕΕ

 Πληρώνεις περισσότερα για να μείνεις στη ρύθμιση του ΟΑΕΕ

Μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 2 Ιουνίου, μπορούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ να πληρώσουν ενπρόθεσμα το 2ο δίμηνο του 2014. Έτσι έχουν μία μέρα παραπάνω, την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να βρούνε τα χρήματα για να είναι συνεπής απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα.
Ταυτόχρονα γίνεται γνωστό και σε τοπικό επίπεδο, ότι όσοι με ευθύνη του ταμείου έχασαν τον προσωρινό διακανονισμό, επανέρχονται σε αυτόν, από το 2ο δίμηνο του 2014. Για να έχουν αυτή την προϋπόθεση, πρέπει ως την ερχόμενη Δευτέρα να πληρώσουν την ασφαλιστική τους εισφορά, ακριβώς επειδή είναι προσωρινά εκτός ρύθμισης. Αναφέρεται σε μεγαλύτερο του συνηθισμένου χρηματικό ποσό.
Όλα αυτά προκύπτουν από δύο πηγές. Από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, αλλά και από το γραφείο Καβάλας, του ασφαλιστικού ταμείου.
Ο Διευθυντής του Ταμείου, Αχιλλέας Μερσίνογλου, ενημέρωσε γι΄ αυτές τις εξελίξεις τους εκπροσώπους των επαγγελματιών.
Ο Βασίλης Λεμονίδης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είπε τα ακόλουθα: «

Από την ιστοσελίδα του ασφαλιστικού φορέα μεταφέρουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, που πάντως δεν έγιναν χθες, αλλά τις προηγούμενες ημέρες. Είναι οι εξής: «Ο ΟΑΕΕ είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε επαγγελματία. Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος το έχουμε αναγάγει σε μείζον πρόβλημα και πριν από μερικές ημέρες καταθέσαμε και εξώδικη διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες βάσει συστήματος έχουνε απενταχθεί, δηλαδή κάποιοι που είχανε μπει σε ρύθμιση, τους πέταξε έξω από αυτήν η διοίκηση, χωρίς καμιά ενημέρωση. Είναι άνθρωποι οι οποίοι πληρώνουν κανονικά τις ρυθμίσεις τους, στην ώρα τους και το σύστημα για δικούς του λόγους, του ΟΑΕΕ, τους έβγαλε έξω από τις ρυθμίσεις. Κάναμε μία διαμαρτυρία και νομίζω ότι μετά από τις ενέργειες που έκανε η διοίκηση του ΟΑΕΕ, η οποία πραγματικά χειρίζεται όλα αυτά τα θέματα πάρα πολύ καλά. Δόθηκε μία παράταση και εφόσον πληρωθεί αυτό το δίμηνο, μετά από εκεί θα ξαναγυρίσουν στη σωστή κατηγορία, αλλά και θα μπούνε ξανά στη ρύθμιση. Από κει και μετά δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια, το συγκεκριμένο θέμα καίει και έχουμε όπως είπα προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία και θα δούμε και στην αγωγή που θα κάνει η Ομοσπονδία ενώ έχουμε μία συνάντηση όλοι οι παραγωγικοί φορείς, στα μέσα Ιουνίου, ούτως ώστε να δούμε πως θα χειριστούμε αυτήν την αγωγή, ούτως ώστε και να θεωρηθούν τα βιβλιάρια όλων των επαγγελματιών. Μην ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και ότι δεν έχουμε πληρώσει είναι μέσα στα χρόνια της κρίσης. Μία κρίση που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, τη δημιουργήσανε αυτοί και γι΄ αυτό πρέπει αυτοί να βρούνε τη λύση».

*Σας γνωρίζουμε ότι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής του 2ου διμήνου 2014 είναι η Δευτέρα 2/6/2014. Την ίδια ημέρα καταβάλλεται και η μηνιαία δόση των ρυθμίσεων Ν.4152/2013, μέσω πάγιας εντολής, καθώς και τυχόν ανεξόφλητη δόση της 30/4/2014. Υπενθυμίζουμε ότι η ανεξόφλητη δόση καταβάλλεται προσαυξημένη κατά 15%. Οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές ή δόσεις με πάγια εντολή, θα πρέπει να συνεννοηθούν με την Τράπεζα επιλογής τους σχετικά με: Το ανώτατο όριο εκτέλεσης της πάγιας εντολής έτσι ώστε να επαρκεί για την πραγματοποίηση της πληρωμής. Την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών ώστε να πιστώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Για την προστασία των ασφαλιστικών σας δικαιωμάτων συνιστάται η ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου από την προηγούμενη ημέρα (δηλ. Παρασκευή 30/5/2014).
* Ασφαλισμένοι που μέχρι 31.3.14 είχαν ενεργό προσωρινό διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν.3943/11, θα λάβουν αποδείξεις πληρωμής εισφορών 2ου διμήνου 2014 χωρίς τη δόση του διακανονισμού ή σε ανώτερη κατηγορία, από αυτήν που ενδεχομένως είχαν επιλέξει. Η καταβολή των εισφορών αυτών πρέπει να γίνει εμπρόθεσμα καθόσον αποτελεί προϋπόθεση για την συνέχιση του διακανονισμού. Ο ΟΑΕΕ ενεργεί ήδη για την αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών στην επόμενη διμηνιαία εισφορά.
* Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές έως 31/12/2012, ρυθμίζονται μέχρι τα τέλη Μαΐου 2014 σε 37 δόσεις.

Διαβάστε επίσης