• 4 Μαΐου 2024,

Πλησιάζει η ώρα εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ

 Πλησιάζει η ώρα εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ

Πλησιάζει η ώρα των εκλογών στην τοπική Νέα Δημοκρατία, για το νέο πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η σημαντική αυτή ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή 1η Δεκέμβρη, αφού αυτή την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013, προηγηθεί εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή δέκα εκπροσώπων ισάριθμων θεματικών τομέων.

Οι υποψηφιότητες δεν είναι πολλές. Οι θεματικοί τομείς είναι οι εξής:

Οικονομίας, Μισθωτών, Επαγγελματιών & Βιοτεχνών, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας, Αγροτικού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Υποδομών Δικτύων.

Σε κάθε έναν από τους δέκα θεματικούς τομείς υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, με εξαίρεση τον τομέα της Υγείας, όπου υπάρχουν δύο υποψηφιότητες και οι δύο από γιατρούς.

Τα μέλη της Ν.Δ. σε όλο το Νομό ψηφίζουν την Κυριακή, με βάση την επαγγελματική τους ιδιότητα, στις έδρες των τεσσάρων δήμων.

Θα εκλεγούν οι δέκα θεματικοί εκπρόσωποι των ισάριθμων τομέων κι έτσι κλείνει ο κύκλος των εκλεκτόρων που την 1η του Δεκέμβρη θα ψηφίσουν, για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Σ΄ αυτούς τους εκλέκτορες έχουνε ήδη εκλεγεί 43 εκπρόσωποι των τεσσάρων δημοτικών οργανώσεων, ενώ περιλαμβάνονται οι 4 βουλευτές, τα δύο μέλη της πολιτικής επιτροπής, οι δύο δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ.

Οι υποψηφιότητες για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ θα γίνονται δεκτές για μόνο δύο ώρες, την Τετάρτη και το πρωί και το μεσημέρι, στα γραφεία της τοπικής Ν.Δ.

Εάν κάποιος είναι εκλέκτορας, τότε για να γίνει υποψήφιος της ΝΟΔΕ, πρέπει να καταθέσει την υποψηφιότητά του, μαζί με είκοσι υπογραφές, μελών της νομαρχιακής συνέλευσης.

Εάν δεν είναι μέλος της νομαρχιακής συνέλευσης, δηλαδή εκλέκτορας, τότε πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερες υπογραφές, δηλαδή τριάντα.

Οι εκλογές την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, γίνονται βάσει των οδηγιών, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στα γραφεία τα τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Επειδή όμως αυτοί που θα ψηφίσουν είναι συγκεκριμένοι και λίγοι, δε θα χρειασθεί να εξαντληθεί η χρονική προθεσμία, που δίδεται.

Με τα έως τώρα δεδομένα οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ θα είναι δύο, ο νυν πρόεδρος Κώστας Ευθυμιάδης και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή στη διαδικασία από πλευράς της ΟΝΝΕΔ, καθώς ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι θα είναι οι εκπρόσωποί της, στη νομαρχιακή συνέλευση, δηλαδή πόσα μέλη της θα ψηφίσουν για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης