• 10 Μαΐου 2024,

Ποινή 27 μηνών για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Bodyline

 Ποινή 27 μηνών για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Bodyline

Η πρώτη υπόθεση που δίκασε χθες το πρωί το Mονομελές Καβάλας είχε σχέση με το κατάστημα Bodyline στο κέντρο της πόλης, το οποίο αιφνιδίως διέκοψε τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, τον Ιανουάριο του 2011.

Κατηγορούμενος ήταν ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος Bodyline Καβάλας, Λέοντας Λεβή. Γνωστός  από παρόμοιες υποθέσεις δικών κυρίως στην Αθήνα, χρεών άλλοτε στο δημόσιο, άλλοτε σε πρώην εργαζόμενους των Bodyline.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν πολλές γυναίκες απ΄ τις τότε εργαζόμενες. Η δικογραφία είχε 25 μάρτυρες κατηγορίας, οι περισσότερες γυναίκες. Εμφανίστηκαν δεκαπέντε αφού δέκα απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Άλλες έχουν μεταναστεύσει κι εργάζονται στη Γερμανία, άλλες απασχολούνταν σε άλλη δουλειά χθες και δε μπορούσαν να πάρουν άδεια, άλλες λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο.

Όλες όσες ήταν παρούσες κατέθεσαν τα ίδια πράγματα. Πέρασαν είπαν τέσσερα χρόνια από τότε που το κατάστημα Bodyline διέκοψε τη λειτουργία του, στα δικαστήρια δικαιώνονται, αλλά δεν έχουνε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Η χθεσινή υπόθεση είχε κατηγορούμενο τον κ. Λέοντα Λεβή, επειδή είχε απλήρωτο το προσωπικό το Δεκέμβριο του 2010.

Δεν μας πλήρωσαν από τότε και δεν μας πλήρωσε τίποτα. Κάναμε αγωγές, δικαιωθήκαμε, αλλά δεν είχε ούτε καν περιουσία στο όνομά του, είπαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Μετά τη διακοπή η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή, την οποία το δικαστήριο έκανε δεκτή. Ειδικότερα ο Λ. Λεβή καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 4.400 euro. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο , ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Όταν του γνωστοποιηθεί η απόφαση έχει δικαίωμα έφεσης.

Διαβάστε επίσης