Πολύς κόσμος στο δικαστήριο

 Πολύς κόσμος στο δικαστήριο

Αθρόα ήταν η προσέλευση των Καβαλιωτών χθες στο δικαστήριο και γιατί καταργήθηκε από την 1η του έτους η ποινική μεταβατική έδρα του μονομελούς δικαστηρίου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη. Κόσμος και κοσμάκης συνωστίζονταν στο αίθριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή συνεδρίαση του μονομελούς αποτελούνταν από πινάκιο 60 υποθέσεων, νούμερο εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής και της οικονομικής κρίσης.

Οι δίκες δικάστηκαν όλες με τη σειρά τους, κανονικά, δόθηκαν αναβολές, επιβλήθηκαν ποινές, κυρίως σε υποθέσεις χρεών προς το δημόσιο και στους ασφαλιστικούς φορείς.

Εν τω μεταξύ στην ιστοσελίδα του ο δικηγορικός σύλλογος Καβάλας προβάλει απόφαση προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου Δράμας, όπου απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτο πελάτη. Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε ο δικηγόρος Δράμας Θανάσης Θεοδοσιάδης κι επειδή η υπόθεση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον που ξεπερνά δηλαδή τα όρια του Νομού Δράμας, προβάλλεται και στην ιστοσελίδα του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας. Το κείμενο έχει ως εξής:

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 4/2015 απόφασή του, περίληψη της οποίας ακολουθεί με φροντίδα του συναδέλφου Αθανασίου Θεοδοσιάδη:  ΜονΠρωτΔράμας 4/2015: Ασφαλιστικά μέτρα – Προσωρινή ρύθμιση κατάστασης – Αίτημα απαγόρευσης διακοπής ηλεκτροδότησης κατά εταιρειών που ασκούν ενεργειακές δραστηριότητες – Επιτρεπτή η μεταβολή της ιστορικής βάσης της αίτησης και του αιτήματος λόγω μεταβολής των πραγμάτων (διακοπή ηλεκτροδότησης) κατά την εκκρεμοδικία, υπό τον όρο ότι δεν επέρχεται αλλαγή στο ασφαλιστέο δικαίωμα και στη μορφή της ζητούμενης προστασίας, δηλαδή στο σκληρό πυρήνα της αιτήσεως – Η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ως διαρκής έννομη σχέση μπορεί να τεθεί προσωρινά σε λειτουργία με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η συμβατική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι εφάπαξ εκπληρωτέα, ώστε να μην επέρχεται ανεπίτρεπτη ικανοποίηση του ασφαλιστέου δικαιώματος κατ’ άρθρο 692 παρ. 4 ΚΠολΔ – Έννοια Ευάλωτου Οικιακού Πελάτη κατά το άρθρο 52 του ν. 4001/2011 και κατά τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ τ. Β 832/2013) και προστασία που απολαμβάνει – Απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης σε Ευάλωτο Πελάτη κατά τις κρίσιμες περιόδους από τον μήνα Νοέμβριο έως και τον μήνα Μάρτιο και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο – Δέχεται εν μέρει την αίτηση.

 

Διαβάστε επίσης