Πορεία 3000 ανθρώπων στο κέντρο της πόλης

 Πορεία 3000 ανθρώπων στο κέντρο της πόλης

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες καταστηματάρχες, βρέθηκαν  το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, σε μία ακόμη απεργιακή συγκέντρωση, με ταυτόχρονο κλείσιμο της αγοράς.

Τα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων και των καφενείων καφετεριών ήταν από το πρωί κλειστά. Από τις 12.00 το μεσημέρι όμως, όταν οι διαδηλωτές είχανε ήδη εγκατασταθεί έξω από το διοικητήριο άρχισαν σιγά – σιγά να επαναλειτουργούν οι καφετερίες στους πεζόδρομους της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι το πρωί στην πλατεία του καπνεργάτη ήταν και δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και εκπρόσωποι του επαγγελματικού κόσμου. Η εικόνα της αγοράς ήταν ενιαία, ελάχιστα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Τα καταστήματα «Μασούτη» έμειναν κλειστά το πρωί, αλλά οι εργαζόμενοι ήταν μές στα καταστήματα. Το οκατάστημα «Μαρινόπουλος» στην Ιχθυόσκαλα λειτούργησε κανονικά. Όπως και το κατάστημα «Μαρινόπουλος» στη δημοτική αγορά, έξω από το οποίο έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Στο χώρο συγκέντρωσης των απεργών, στην πλατεία Καπνεργάτη, βρέθηκαν τρία ασθενοφόρα, αλλά και τρία αυτοκίνητα ΤΑΧΙ με μαύρες σημαίες.

Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ διεκόπησαν χθες από τις 11.00 το πρωί έως τις 1.00 το μεσημέρι. Ενώ το πρωί για την απεργιακή συγκέντρωση έγινε στάση εργασίας κι από τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ με πρωτοβουλία του σωματείου της Καβάλας.

Στη συγκέντρωση της πλατείας Καπνεργάτη μίλησαν οι: Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Αμέσως μετά αναγνώστηκε κείμενο συμπαράστασης σε εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν πολυήμερη απεργία.

Ο Π. Αρσονιάδης εξήγησε στους συγκεντρωμένους τη διαδρομή της πορείας η οποία μετά από λίγο ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δημιουργήθηκε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα, λόγω της στενότητας των πεζόδρομων, με αποτέλεσμα όταν η κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δια των πεζόδρομων στη Βενιζέλου μπροστά από τον κινηματογράφο «Απόλλων», πολλοί από τους διαδηλωτές δεν είχανε καν ξεκινήσει από την πλατεία του Καπνεργάτη. Μεταξύ των συγκεντρωμένων είδαμε αρκετούς πυροσβέστες, πολλούς εργαζόμενους στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Καβάλας, συνταξιούχους, εμπόρους καταστηματάρχες. Άλλωστε οι ευρισκόμενοι σε κινητοποίηση έμποροι καταστηματάρχες, επαγγελματίες ήταν μπροστά – μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Σημειώνουμε ότι χτες το πρωί ήταν κλειστό το Επιμελητήριο Καβάλας, σαν συμπαράσταση στην κινητοποίηση, ενώ τα φαρμακεία έκλεισαν από τις 11.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης