• 19 Μαΐου 2024,

Προετοιμασία απεργιών δημοσίων υπαλλήλων

 Προετοιμασία απεργιών δημοσίων υπαλλήλων

Στην Καβάλα ήταν χθες ο Ερμής Κασσές μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Περιοδεύει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενημερώνοντας τους συνδικαλιστές δημοσίους υπαλλήλους που με τη σειρά τους πρέπει να κινητοποιήσουν τον κόσμο των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να είναι σε αγωνιστική ετοιμοτητα, Άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είναι έτοιμη να προκηρύξει δύο 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, όταν στο κοινοβούλιο θα συζητείται το νομοσχέδιο για την κινητικότητα, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου, της οποίας προηγήθηκε συνέντευξη τύπου.

Στη σύσκεψη παρών ήταν ο πρόεδρος του τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης και συνδικαλιστές εκπρόσωποι δημοσίων υπαλλήλων, από αυτούς που εργάζονται στο ΤΕΙ, στην τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή ενότητα Καβάλας, στο νοσοκομείο, τον ΕΟΠΥΥ, την εφορία. Ο Τάσος Ιωαννίδης είπε στη συνέντευξη τύπου: «Έρχονται δύσκολες μέρες, έρχονται απεργίες και πρέπει όλοι να συστρατευτουμε κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας. Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά όλους τους πολιτες».

Από την πλευρά του ο Ερμής Κασσές, είπε: «Βρισκομαι στην Καβάλα σε υλοποίηση απόφασης του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αρχές Φεβρουαρίου. Τρισήμιση χρόνια τώρα δεχόμαστε επίθεση, κινδυνεύουν ή έχουνε εξαφανισθεί τα περισσότερα από τα δικαιώματά μας. Σήμερα το κράτος κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και πανεπιστήμια. Τη νύφη όμως την πληρώνουν οι απλοί πολίτες. Αντίπαλοι της κοινωνίας εμφανίζονται και είναι η σημερινή κυβέρνηση και η τρόικα. Καταφέρνουν με έξυπνο τρόπο να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Εμείς δε θα κουραστούμε σε αυτό το μαραθώνιο Θα καταφέρουμε και θ΄ ανατρέψουμε τις πολιτικές».

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν συζήτηση απολογισμού όλων όσων έχουνε γίνει μέχρι τώρα και προγραμματισμού ενεργειών προκειμένου οι επόμενες απεργίες όποτε κι αν γίνουν να έχουνε επιτυχία, μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων του νομού.

 

Διαβάστε επίσης