Προσδοκίες , εφιάλτες και σενάρια …

 Προσδοκίες , εφιάλτες και σενάρια …

Όλοι θέλουν μια ισχυρή συμφωνία που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο οριστικά όσο αφορά την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και θα  βάλει τέλος στα εφιαλτικά σενάρια εξόδου και επιστροφής στην δραχμή.

Το πρόβλημα είναι οτι αυτη η ισχυρή συμφωνία θα πρέπει να είναι και καλή για την ελληνική πλευρά αφού ο Τσίπρας έτσι όπως τον περιμένουν με το χέρι στην σκανδάλη οι αντίπαλοι του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να υποκύψει σε μια συμφωνία που μπορεί να τον βάλει σε περιπέτειες αφού στην περίπτωση μιας άσχημης συμφωνίας υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και της ανατροπής του.

Αν ο Τσίπρας πεί ναι σε μια συμφωνία που θα ανατρέπει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις σίγουρα θα υπάρχει θέμα.

Μπορεί ακόμα και μια τέτοια δύσκολη  συμφωνία για την Ελλάδα  να περάσει απο το ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψήφους των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων αλλά να μην περάσει απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οπότε καταλαβαίνετε οτι υπάρχει θέμα και πρόβλημα δεδηλωμένης.

Για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας δεν κάνει πίσω και ζητάει μια ρεαλιστική συμφωνία.

Ζητάει μια συμφωνία που θα μπορέσει να την υποστηρίξει να την περάσει και οχι μια συμφωνία που θα τον εκθέτει στο κόμμα και τον ελληνικό λαό.

Καταλαβαίνετε οτι για να μην έχουμε φτάσει ακόμα στην συμφωνία μάλλον αυτά που προτείνουν οι δανειστές είναι απαγορευτικά για την κυβέρμνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας προσπαθεί να προλάβει μια συμφωνία που ξέρει οτι δεν θα περάσει και θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση την χώρα σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Οι δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού απέναντι στους έλληνες πολίτες είναι αυτές που δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα να έχουμε συμφωνία.

Η συμφωνία που θέλει ο Τσίπρας θα είναι μια ισχυρή και ταυτόχρονα καλή ( σε σχέση με τις προηγούμενες) συμφωνία που δεν θα τον εκθέσει στον ελληνικό λαό.

Τα επόμενα 24άωρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού υπάρχει η θέληση απο όλες τις πλευρές να βρεθεί η χρυσή τομή.

Δεν είναι τυχαίο οτι ακόμα και η ίδια η Μέρκελ θέλει μια συμφωνία μέχρι και σήμερα Παρασκευή για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει λεφτά και να πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ.

Πάντως και η προχθεσινή αισιοδοξία που ερχόταν απο  Βρυξέλες μεριά για συμφωνία δεν είχε μεγάλη διάρκεια και εξατμίστηκε γρήγορα.

Οι διαφορές παραμένουν ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι σοβαρές.

Τόσο σοαβαρές που δεν υπάρχει περίπτωση να γεφυρωθούν αν δεν υπάρξει παρέμβαση απο υψηλότερα κλιμάκια ή πολιτική απόφαση.

Οι δανειστές ζητάνε μέτρα υφεσιακά λες και ζούμε στο 2010.

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα και πραγματικά δεν ξέρω τι εξέλιξη μπορεί να έχει αυτή η ιστορία.

Ο Σαμαράς απο το εσωτερικό της χώρας πάντως φωνάζει , και δεν έχει άδικο, οτι πρίν πάρει τα νέα μέτρα η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την χώρα σε ύφεση.

Απο την ημέρα της εκλογής της νέας κυβέρνησης το κλίμα στην χώρα είναι υφεσιακό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του έλληνα πρωθυπουργού να γυρίσει το κλίμα.

Πάντως ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι μπερδεμένος όπως μπερδεμένη είναι γενικότερα η κατάσταση στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι να μην χάσουμε τις βουτιές του Σαββατοκύριακου γιατί αυτό θα είναι πολύ ξενέρωτο.

Δεν μπορεί να έχει καλό καιρό στην διάρκεια της εβδομάδας και το Σαββατοκύριακο να βρέχει.

Έλεος ρε παδιά !

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι,.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης