• 1 Μαΐου 2024,

Προσλήψεις από την Αθήνα κι ο γνωστός στη ΒΦΛ Θ. Κιτσάκος

 Προσλήψεις από την Αθήνα κι ο γνωστός στη ΒΦΛ Θ. Κιτσάκος

Πριν από λίγες ημέρες έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο της ΒΦΛ 5 νέοι υπάλληλοι. Εντύπωση προκαλεί το ότι άπαντες προέρχονται από την Αθήνα και όχι από το Ν. Καβάλας (όπως επί μακρόν συνηθίζονταν). Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για νέους εργαζόμενους της ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που έκανε η ίδια εταιρία προ λίγων μηνών. Πρόκειται για 4 χημικούς μηχανικούς κι έναν χειριστή. Οι λοιποί εργαζόμενοι του εργοστασίου απόρησαν με την συγκεκριμένη επιλογή μιας κι η εταιρία υποστήριζε και υποστηρίζει ότι προτεραιότητα στις προσλήψεις έχουν οι Καβαλιώτες. Τα σχόλια είναι αρνητικά σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι αποδεδειγμένα στηρίζουν την παραγωγική διαδικασία κι αυτό αναγνωρίζεται από την εταιρία αλλά όπως φαίνεται μόνο στα λόγια!

Ταυτόχρονα στο εργοστάσιο συζητήθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες το χρέος της ΒΦΛ προς αυτήν φθάνει τα 90 εκ ευρώ. Το σωματείο έχει άλλη ενημέρωση, για μικρότερο χρέος. Είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο κ. Κιτσάκος; Μάλλον όχι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος, ούτε άγνωστος στο εργοστάσιο. Την εποχή που ο Λ. Λαυρεντιάδης αγόρασε την ΒΦΛ ο κ. Κιτσάκος ήταν συνεργάτης του. Για περίπου 12 μήνες ο κ. Κιτσάκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΒΦΛ. Το γεγονός δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του. Σε αυτό αναφέρει αόριστα ότι μεταξύ των άλλων εργάστηκε και σε ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο του λιπάσματος. Το βιογραφικό ειδικότερα αναφέρει:

Ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι Χημικός Μηχανικός με εξειδίκευση στη Βιομηχανική Χημεία.

Στην υπερ35ετή διεθνή επαγγελματική του σταδιοδρομία, διετέλεσε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε πολυεθνικές και άλλες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, στους τομείς των Πετρελαιοειδών, Πετροχημικών, Λιπασμάτων και Βιομηχανικών Χημικών. Εργάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και σε χώρες με χαρακτηριστικά αναδυόμενων αγορών (Τουρκία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική). Διετέλεσε επίσης, διευθυντής Έργου (project leader) σε σημαντικά επενδυτικά προγράμματα διεθνούς ενεργειακής στρατηγικής.

Έχει, μεταξύ άλλων θεμάτων, ενεργή ενασχόληση και εξειδίκευση σε θέματα γεωστρατηγικής, ενεργειακής διπλωματίας, έρευνας και διαχείρισης υδρογονανθράκων, πετρελαϊκής και χημικής βιομηχανίας.

Ο κ. Κιτσάκος είναι γνώστης διαφόρων ξένων γλωσσών.

 

Διαβάστε επίσης