• 4 Μαΐου 2024,

Προσφορά της Ενεργειακής για κοιτάσματα στο Μαυροβούνιο

 Προσφορά της Ενεργειακής για κοιτάσματα στο Μαυροβούνιο

Η Energean Oil &Gas και η Mediterranean Oil &Gas (AIM: MOG) υπέβαλαν κοινή προσφορά για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές 4118/05, 4218/30 & 4118/10 στο Μαυροβούνιο.
Η Energean λειτουργεί ως Operator και κατέχει το 60% στο σχήμα, ενώ η Mediterranean κατέχει το 40%.
Η Energean κατέχει 4 άδειες έρευνας και δύο ανάπτυξης στην Ελλάδα και είναι η μοναδική εταιρεία που λειτουργεί πεδία υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Έχει παράξει 115 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 850 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από τα θαλάσσια πεδία του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας. Η Energean διαθέτει επίσης δύο άδειες έρευνας στην Αίγυπτο. Μετά την απόκτηση των αδειών σε Ιωάννινα και Κατάκολο, η εταιρεία βλέπει τη Δυτική Ελλάδα ως αφετηρία για δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αδριατικής αναζητώντας, πέρα από το Μαυροβούνιο, ευκαιρίες και σε Κροατία και Αλβανία.
Η MOG είναι εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία με παραγωγή φυσικού αερίου στην Ιταλία και με παρουσία σε Μάλτα και Γαλλία. Δραστηριοποιείται σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές που παρουσιάζουν γεωλογικές αναλογίες με τις περιοχές στο Μαυροβούνιο. Η υποβολή προσφοράς στη συγκεκριμένη χώρα των Βαλκανίων εντάσσεται στη στρατηγική της για την απόκτηση νέων περιοχών στην βασική περιοχή δραστηριοποίησής της.

 

Διαβάστε επίσης