• 16 Μαΐου 2024,

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

 Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι παρακολούθησαν όλη ή μέρος ενημερωτικής εκδήλωσης που έγινε χθες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με θέμα τα χρέη των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ. Υποτίθεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν λόγω της κρίσης να είναι συνεπείς στον ασφαλιστικό φορέα. Οι διοργανωτές περίμεναν περισσότερο κόσμο παρόλα αυτά η προσέλευση κρίνεται κατ’ αρχάς ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν περίπου 150 έως 200 εξουσιοδοτήσεις ώστε οι δικηγόροι Σ. Μποζούδης- Λ. Παππάς να αρχίσουν την προβλεπόμενη διαδικασία στο τέλος της οποίας θα προσφύγουν στο διοικητικό δικαστήριο κατά του ΟΑΕΕ. Ομιλητές στην αρχή της εκδήλωσης ήταν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας (Π. Αρσονιάδης) και του Επιμελητηρίου (Α. Τσατσούλης). Και οι δύο είπαν το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια. Εφόσον το κράτος, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό με τις εισφορές και τα χρέη στον ΟΑΕΕ είναι υποχρέωση των επαγγελματιών να αντιδράσουν. Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο και πολλές πιθανότητες δικαίωσης.
Την συζήτηση παρακολούθησαν ενεργά επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Σχολές οδηγών, κουρείς και κομμωτές, ιδιοκτήτες Ταξί, φορτηγών, φροντιστές, μικροπωλητές λαϊκών αγορών, εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων της Ελευθερούπολης και της Χρυσούπολης. Παρόντες ήταν επίσης συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος, δύο τουλάχιστον νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, έμποροι κτλ. Προσερχόμενοι όλοι αυτοί υπέγραφαν εξουσιοδοτήσεις για να αρχίσει η διαδικασία που προβλέπει τα ακόλουθα: Αίτημα στον ΟΑΕΕ Καβάλας για σφράγιση των βιβλιαρίων ασθενείας- παροχή αναλυτικής κατάστασης οφειλών- αφαίρεση οφειλών από μη τακτοποιημένες εισφορές κλάδου ασθενείας. Το αίτημα αυτό θα απορριφθεί άμεσα ή έμμεσα δύο φορές (από τον ΟΑΕΕ Καβάλας και Κομοτηνής) κι αμέσως μετά θα γίνει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, η οποία θα περιλαμβάνει και ασφαλιστικά μέτρα. Κατ΄αρχήν κάθε επαγγελματίας συμμετέχει με το ποσό των 100 ευρώ αλλά αν οι επαγγελματίες είναι πολλοί ίσως το ποσό μειωθεί λίγο.
Όπως αναγνωρίστηκε αυτή η σειρά των αιτήσεων και των δικαστικών προσφυγών θα έχει αποτέλεσμα μετά από χρονικό διάστημα 4 έως 6 μήνες. Ταυτόχρονα αναγνωρίστηκε ότι όλα μπορούν να απλουστευτούν αν στο μεταξύ κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση είτε η Κυβέρνηση, είτε (με εντολή κυβέρνησης) ο ΟΑΕΕ.
*Το κείμενο στο οποίο υπέγραφαν οι επαγγελματίες προκειμένου να συμμετάσχουν σε όσα ακολουθήσουν ανέφερε τα εξής: EΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ Με την παρούσα εξουσιοδοτώ ρητά και ανεπιφύλακτα τους Δικηγόρους, όπως αντ΄ εμού και για λογαριασμό μου: 1)υποβάλλουν αίτηση προς το τοπικό υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, ζητώντας α)την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας μου, β)αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου και γ)την αφαίρεση από το συνολικό ποσό οφειλών μου του ποσού που αντιστοιχεί στον κλάδο υγείας μου, 2)καταθέσουν ενώπιον της Τ.Δ.Ε. του Ο.Α.Ε.Ε. Κομοτηνής ένσταση κατά της τυχόν απόρριψης της ως άνω αίτησής μου, 3)προσφύγουν ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της τυχόν απορριπτικής απόφασης της Τ.Δ.Ε. και με εκπροσωπήσουν σε κάθε βαθμό και σε κάθε μετ΄ αναβολήν δίκη μέχρι την αμετάκλητη ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παριστάμενοι για λογαριασμό μου σε κάθε Αρχή ή Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης