• 30 Απριλίου 2024,

Προχωράνε οι διαπραγματεύσεις , βαθαίνει το ρήγμα …

 Προχωράνε οι διαπραγματεύσεις , βαθαίνει το  ρήγμα …

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όσο προχωράνε οι διαπραγματεύσεις με τους Τροϊκανούς τόσο βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στις δύο πλευρές που αντί να έρθουν πιο κοντά ολοένα και απομακρύνοται.

 

Η τρόϊκα ψάχνει και βρίσκει τρύπες παντού και ελληνική κυβέρνηση πιέζει για συμφωνία μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου.

Μέχρι και σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν υπάρχει διάθεση να κάνει πίσω καμμία απο τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και υπάρχει το ενδεχόμενο να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις και να μπλέξουμε αφού αν η κυβέρνηση δεν δεχτεί τα οριζόντια μέτρα τα οποία ζητάνε οι δανειστές εκ νέου να πάρουμε λόγω του οτι υπάρχουν οικονομικές τρύπες που δεν είχανε υπολογίσει πρίν κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπούμε σε περιπέτειες και ξέρετε οτι έτσι και αλλιώς πίσω απο τις λέξεις ΄βρίσκεται ο Αλέξης ο οποίος έχει προβλέψει οτι μέχρι την Άνοιξη του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά θα παραδώσει τα κλειδιά της εξουσίας στον Σύριζα.

Νομίζω οτι η κυβέρνηση Σαμαρά σε αυτή την διαπραγμάτευση θα πρέπει να τα παίξει όλα για όλα και να το πάει μέχρι εκεί που πάει γιατί η λήψη μέτρων που ζητάνε οι δανειστές θα δημιουργήσει ρήγματα στην συγκυβέρνηση που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε εκλογές.

Η λήψη οριζόντιων μέτρων ρίχνει την κυβέρνηση και μας πάει όλους πίσω.

Και εμάς και όλη την Ευρώπη.

Εχω την εντύπωση οτι οι δανειστές μας θα πρέπει να καταλάβουν οτι η ελληνική κοινωνία με την συχνότητα και την πληθώρα μέτρων που έχει πάρει μέσα σε 4 χρόνια δεν σηκώνει άλλα και δεν υπάρχει περίπτωση να παρθούνε άλλα.

Απο εκεί θα ΄έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πάντως σύμφωνα με τον Στουρνάρα θα ΄πρέπει όπως και να έχει να βρεθεί λύση μέχρι τις 9 του μήνα οχι γιατί υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλα γιατί είναι θέμα πολιτικό κυρίως αφού μετά απο αυτήν την ημερομηνία αρχίζουν τα βλέμματα να παγώνουν και όλοι να προετοιμάζονται για μια διαφορετική μέρα.

Αν και ο Κουβέλης είναι απο τους πιο συμπαθείς πολιτικούς με μεττριοπάθεια και ζηλευτή σύνεση παρόλα αυτά τους τελευταίους μήνες πέφτει σε λάθη ( τι έχει πάθει 😉 αφού μετά την αδυναμία που εξέφρασε η παράταξη του στην πρόταση μομφής του Τσίπρα για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σήμερα δηλώνει οτι είναι έτοιμος να αλλάξει στρατόπεδο και απο το πεδίο της συγκυβέρνησης στην οποία συμμετείχε και σήμερα ανέχεται να σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός οτι με μεγάλη ευκολία αλλάζει στρατόπεδα και όταν έρχεται η δύσκολη ώρα κρύβεται πίσω απο τα έδρανα της βουλής αποτελούν λόγους εξαφάνισης του κόμματος που έτσι και αλλιώς στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας με το ζόρι μπαίνει στην βουλή.

Ο κόσμος που είναι ακόμα εκνευρισμένος απο την σημερινή πραγματικότητα που είναι κατασπαρακτική δεν γουστάρει ανθρώπους που πάτανε και στις δυο πλευρές της βάρκας.

Θέλει καθαρές λύσεις και καθαρές φωνές χωρίς μά και ταραμά.

Ο καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο.

Η είσαι μαζί μας ή είσαι με τους άλλους.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και πάμε για ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει απο την Νότια Ελλάδα και απο σήμερα το πρωί αναμένεται να επηρεάσει και την δική μας περιφέρεια με ασθενείς βροχές σε πρώτη φάση που θα γίνουν καταιγίδες σε δεύτερη.

Μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι δύσκολος και υγρός και απο την Παρασκευή θα έχουμε και ισχυρούς νοτιάδες με υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Θα την παλέψουμε με πορδές μέχρι τέλη του Νοέμβρη αλλά απο τον Δεκέμβρη σοβαρεύουν τα πράγματα και θα πρέπει να μπουμπουνήξουμε οτι έχουμε προκειμένου να ζεσταθούμε.

Εκτός και αν είστε αποφασισμένοι να παγώσετε αφού η οικονομία είναι πάνω απο όλα.

Κάτι μου λέει οτι τον φετεινό Δεκέμβρη θα μιλήσουν και οι μουγγοί και θα λαλήσουν και τα κοκόρια.

Ο φετεινός χειμώνας μπορεί να έχει διάρκεια δύο μήνες αλλα θα είναι δύο μήνες που το κρύο θα ξυρίζει.

Αφήστε που έχουν προβλέψει και πολλές χιονοπτώσεις.

Να ξέρετε οτι αυτές τις μέρες έχει κρύο γιατί έχει χιονίσει στο Παγγαίο.

Ο Τσάκας πλέον έχει καταλάβει οτι ο Χαραλαμπίδης ο προπονητής έχει κουραστεί , ΄έχει στο μυαλό του τον υποψήφιο αντικαταστάτη αλλα περιμένει την δήλωση παραίτησης του Χαραλαμπίδη προκειμένου να γλυτώσει τις αποζημιώσεις σε περίπτωση που τον διώξει.

Αν ο Χαραλαμπίδης δεν παραιτηθεί θα πάμε με αυτόν στον πάγκο στο παιχνίδι με την Δόξα και εύχομαι να μην χάσουμε γιατί μετά τα πράγματα θα είναι δύσκολο οχι μόνο για τον Χαλαραμπίδη αλλά και για την διοίκηση.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας …

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης