• 19 Μαΐου 2024,

Πρόβλεψη για ένα ηπιότερο ασφαλιστικό

 Πρόβλεψη για ένα ηπιότερο ασφαλιστικό

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή εκδήλωση των εκπαιδευτικών του Συνδέσμου Φροντιστών Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ήταν μία διαφορετική εκδήλωση για χάρη της οποίας ήρθε στην Καβάλα ο φοροτεχνικός Νικόλαος Αυλωνίτης, σταθερός συνεργάτης της Ομοσπονδίας, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αθήνας.
Συζητήθηκε το ασφαλιστικό και το φοροτεχνικό για τα φροντιστήρια, δόθηκαν οδηγίες, όχι μόνο στους φροντιστές του Νομού Καβάλας, αλλά και της Δράμας, καθώς στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και τα μέλη του Συνδέσμου του όμορου νομού.
Άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία ο Ν. Αυλωνίτης μίλησε γενικότερα για τα θέματα λειτουργίας των φροντιστηρίων, συνέδεσε το φορολογικό με το ασφαλιστικό και σε γενικές γραμμές δεν ήταν αισιόδοξος.
«Το ασφαλιστικό είναι και φορολογικό» είπε και έδωσε βοήθεια στα μέλη των δύο Συνδέσμων Καβάλας και Δράμας, για ν΄ αντιμετωπίσουν θέματα εργατικά κι ασφαλιστικά, τα οποία ανακύπτουν συνεχώς σ΄ ένα φροντιστήριο. Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα ο Ν. Αυλωνίτης δεν ήταν αισιόδοξος. «Ακόμη δεν πιάσαμε πάτο. Συνεχίζουμε προς τα κάτω. Τα πάντα είναι ψυχολογία κι αυτή στην πατρίδα μας δεν είναι καλή», είπε χαρακτηριστικά.
Του ζητήσαμε να προβλέψει την εξέλιξη που θα παρουσιάσει το ασφαλιστικό θέμα. Προέβλεψε λοιπόν ότι η κυβέρνηση θα υποχωρήσει, σ΄ ένα πιο ήπιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου θα υπάρχει μία επιπλέον επιβάρυνση, αλλά όχι αυτή που γνωστοποιήθηκε με την αρχική πρόταση Κατρούγκαλου.
Παρόλα αυτά ο κ. Αυλωνίτης, παρά το ότι προβλέπει ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη βουλή, σε γενικές γραμμές δεν είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας. Όσο για το ΦΠΑ στα φροντιστήρια που ίσχυσε για λίγους μήνες το φθινόπωρο του 2015, είπε στην εφημερίδα μας: «Το μέτρο του ΦΠΑ ήρθε στα φροντιστήρια την περίοδο των εγγραφών. Επηρέασε λοιπόν τις εγγραφές στα φροντιστήρια των μαθητών. Οι γονείς δίστασαν. Όταν το μέτρο καταργήθηκε είχε ήδη επιφέρει ζημιά».

Διαβάστε επίσης