Πρόβλεψη Κ. Κοκολάκη: Έρχεται ήπιο καλοκαίρι

 Πρόβλεψη Κ. Κοκολάκη: Έρχεται ήπιο καλοκαίρι

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου η καθιερωμένη συνάντηση των τοπικών υπηρεσιών και φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του καλοκαιριού 2013.

Την παράσταση έκλεψε ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης Κώστας Κοκολάκης που έκανε πολύ καλή ενημέρωση και συντονισμό. Προέβλεψε όμως – υιοθετώντας και άλλες προβλέψεις επιστημόνων – ότι το καλοκαίρι θα είναι βροχερό τον Ιούνιο, ηπιότερο των προηγούμενων καλοκαιριών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τα προβλήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, επισημάνθηκαν κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουνε να κάνουν με την πρόσληψη προσωπικού και πιστώσεις.

Βασικός και αρχικός εισηγητής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Στη συνέχεια το λογο πήρε ο Κώστας Κοκολάκης, ενώ παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, που όπως είπε «ο δήμος Θάσου προσπαθεί ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ζητώντας πάντα περισσότερα χρήματα και περισσότερο προσωπικό. Επειδή αυτά δεν υπάρχουν όπως θα έπρεπε – ο κ. Χατζηεμμανουήλ είπε – έγιναν επιλεκτικοί, προληπτικοί καθαρισμοί. Τα ποσά που διατίθενται – τόνισε – είναι αστεία».

Νωρίτερα ο κ. Κοκολάκης σημείωσε τις αρμοδιότητες του προέδρου της τοπικής κοινότητας σε κάθε ένα τοπικό διαμέρισμα, που πρέπει να είναι ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας στο χωριό του. Αναγνώρισε ότι το σοβαρότερο περιστατικό φωτιάς πέρσι το καλοκαίρι, η φωτιά στο δάσος πάνω από τον Προφήτη Ηλία, στην Καβάλα, αντιμετωπίστηκε ταχύτατα. Προέτρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση να χρησιμοποιήσει και το εργαλείο των προγραμματικών συμβάσεων για να καλυφθούν ανάγκες που κάθε φορέας μόνος του δε μπορεί να καλύψει.

 

Διαβάστε επίσης